Vazura: Živković imao moralnu obavezu da produži ugovor

Fudbal 15. feb 201609:31 > 09:40
Izvor: N1/arhiva

Generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura smatra da je bila moralna obaveza Andrije Živkovića da produži ugovor sa klubom, kao i da svu odgovornost u vezi sa tim slučajem treba da snosi prethodna uprava.

„Produžetkom ugovora bi se rešili problemi. Andrija je odrastao u Partizanu, klub je od njega napravio ono što jeste, mislim da je moralna obaveza bila da produži ugovor“, izjavio je Vazura u Novom danu.

On kaže da je svima u klubu teško zbog novonastale situacije, za koju okrivljuje bivšu upravu.

„Prodata su ekonomska prava investicionom fondu Pinija Zahavija, bez znanja igrača. Andrija je to morao da zna. Prema tom sporazumu, polovina novca od prodaje igrača bi pripalo fondu, 25 odsto ima agencija i fudbalerov otac, dok svega 25 odsto pripada Partizanu“, objašnjava Vazura.

Generalni direktor Partizana dodaje da je klub imao ponudu od 10 miliona evra za Andriju Živkovića, kojom bi se rešili problemi i nakon čega bi svi bili zadovoljni.

„Ali su oni smatrali da za njega ne bi trenutno bilo dobro da igra u Engleskoj. Nakon toga smo bili spremni da potpišemo novi ugovor i pred kamerama, ali nismo naišli na razumevanje“, kaže Vazura.

Podseća i da je sportski direktor Ivica Iliev ponudio i blanko ugovor Živkoviću na potpisivanje.

Vazura kaže da je Andrija već sad slobodan igrač i da može da nastavi karijeru u nekom drugom klubu od juna, a da će Partizan, ukoliko sud tako odluči, morati da plati penale fondu u iznosu od 2,5 miliona evra.

Govoreći o rezultatima kluba u tekućoj sezoni, Vazura kaže da su oni lošiji od očekivanog jer je uprava u oktobru prošle godine prioritet dala utakmicama u Evropi.

Pogledajte celo gostovanje Miloša Vazure: