Predsednik države naredio izvođenje penala u 65. minutu

Fudbal 01. dec 201510:52 > 10:54
Podeli:
Izvor: Morguefile.com

Neverovatna situacija dogodila se na utakmici Superkupa Mauretanije između Tevragha i Ksara, a glavnu ulogu pritom nisu imali fudbaleri tih ekipa, već predsednik države Mohamed Ould Abdul Aziz.

Posebni gost na utakmici bio je mauritanski predsednik, koji očito nije bio zadovoljan viđenim. U 65. minuti, kod rezultata 1:1 učinio je ono što ponekad požele mnogi gledaoci na tribinama, ali na njihovu žalost, nemaju takva ovlašćenja.

Abdul Aziz je, naime, odlučio da prekine “mučenje” na terenu i prekinuti utakmicu, pa su ekipe o pobedniku morale da odlučuju udarcima s bele tačke. Izvinio se mauritanski predsednik zbog svog čina, predsedniku je, kao i svakom šefu države, pretrpan raspored…

Ostao je kako bi pobednicima, ekipi Tevragha, koja je bila preciznija u jedanaestercima, uručio trofej.

Fleksibilna fudbalska pravila

Postoji i izjava predsednika tamošnjeg fudbalskog Saveza:

“Prekid utakmice prihvatile su obe ekipe i to znači da nije bilo kršenja pravila. Fudbal je poznat po svojoj fleksibilnosti, a posebno kada su sve strane s time saglasne.”

Kasnije je stiglo i službeno saopštenje Saveza u kojem se demantuje uplitanje predsednika i dodaje da je meč skraćen zbog organizacionih problema, nakon konsultacija i pristanka obeju ekipa, piše Sportski.net.