Tadić: U Srbiji je teško igrati fudbal

Fudbal 09. nov 201410:14 > 10:16
Izvor: Foto/Julian Finney/Getty Images Sport

Nova zvezda Premijer lige, Dušan Tadić, je u razgovoru za engleski „Gardijan“ ispričao o srpskom fudbalu sve one ružne stvari o kojima se kod nas javno ne progovora. Javnost na Ostrvu je ostala šokirana.

“U Srbiji je teško igrati fudbal, pogotovo mladima, koji zbog straha od neuspeha ili nekih drugih stvari, ne mogu da pokažu sve što znaju. U zapadnoj Evropi ima mnogo manje pritisaka nego kod nas. Posebno je veliki problem sa navijačima, koji često fizički napadaju fudbalere. Igrači ne dobijaju plate na vreme, a posle toga moraju da se bore za svoje pare, kako bi ih dobili.”

Fudbaler Sautemptona je dodao da problem postoji i sa trenerima koje ukoliko u svemu slepo ne slušate, nećete biti u timu sledećeg puta.

“Ako ne poslušate svog trenera, onda vas sledeći put neće biti u timu. Vrlo je nezgodno snaći se u takvim okolnostima. Svako želi da se u igri oseća slobodno i tada može da da maksimum. Upravo to je jedan od glavnih razloga zašto se srpski talentovani fudbaleri bolje snalaze u inostranstvu nego na našim stadionima”

I dok se na Ostrvu i pobede i porazi primaju sportski, u Srbiji, kaže Tadić, totalno je drugačiji odnos prema rezultatskim uspesima, odnosno neuspesima.

“Kada izgubite meč u srpskom fudbalu, stvara se užasna atmosfera, kao da je neko umro. Isto tako, ukoliko ste na utakmici napravili neku neopreznu grešku ili ste imali netačno dodavanje, mnogo ljudi će vas gledati popreko. Kako onda posle toga da preuzmete odgovornost na sledećem meču?“