Novi Pazar traži trajno izuzeće Maja Vujovića

Fudbal 25. okt 201512:05 > 12:05
Izvor: fknovipazar

Fudbalski klub Novi Pazar, koji tvrdi da je drasticno oštećen od glavnog sudije Maja Vujovića na utakmici protiv Radnika u Surdulici, podneće žalbu i tražiti izuzeće ovog arbitra za svoje naredne mečeve, rečeno je danas Radiju sto plus u tom superligašu.

„Vujović je sinoć prevršio sve mere. Žalićemo se i tražiti da nam ubuduće ne sudi ni u jednom takmičenju. Ne tražimo alibi zbog loše igre, Radnik je bio bolji i pobedio bi i bez pomoći sudija, ali nećemo dozvoliti da naša ekipa doživljava ovakve stvari. Borićemo se makar nas izbacili iz takmičenja“, rekao je generalni sekretar Pazaraca Redžep Korać.

Novi Pazar je u 15. kolu Super lige Srbije poražen od Radnika u Surdulici sa 0:2, golovima Slaviše Stojanovića iz jedanaesterca u 14. i 29. minutu.

Dva dana uoči delegiranja, čaršija je brujala će Vujović suditi u Surdulici i da dolazi sa zadatkom, pa smo blagovremeno obavestili Sudijsku organizaciju i komesara za integritet Fudbalskog saveza Srbije. Dobili smo potvrdu da su obavljeni razgovori s delegatom, posmatračem, kao i da će razgovarati lično sa Vujevićem“, kazao je Korać.

On je ocenio da Vujović sve radi u privatnoj režiji i ne poštuje autoritete, pa je zatražio od Sudijske organizacije da ga se odrekne.

Jasno je da nisu bile u pitanju nehotične greške ili loš dan, već je cilj bio naneti štetu fudbalu. Džaba se dičiti Miloradom Mažićem ili Vladom Glođovićem, ako kukolj poput Vujovića kroji kapu. Nije prvi put da nas katasrofalno ošteti, a zanimljivo je da je Radniku sudio i u spornom meču s Metalcem. Pitamo FŠ , jesmo li menjali sistem takmičenja da bi smanjili sumnju u nameštanje utakmica ili da bi pospešili Maja Vujovića i njemu slične“, naglasio je Redžep Korać.