Katanec: Možemo da pobedimo Ukrajinu

Fudbal 19. okt 201513:47 > 13:48
Podeli:
Izvor: Harold Cunningham/Getty Images Sport

Dok se selekcija Bosne i Hercegovine bude borila sa Republikom Irskom, još jedna selekcija iz regiona će pokušati da se pridruži Hrvatima koji su direktno izborili plasman na Evropsko prvenstvo. Naravno u pitanju je selekcija Slovenije koja će u baraž mečevima igrati protiv Ukrajine.

Ljubitelji fudbala i navijači u Sloveniji su zadovoljni žrebom i veruju da njihovi ljubimci mogu iz ovog dvomeča da izbore vizu za Francusku.

„Na žreb se ne može uticati. Samim tim glupo je pričati o tome da li vam rival odgovara ili ne. Znali smo da će na putu ka Francuskoj stajati jedna izuzetno kvalitetna evropska selekcija. S druge strane, ono što možemo da uradimo i na šta možemo da utičemo je da se dobro spremimo za duele koji slede. Cenim i poštujem Ukrajinu, ali verujem i u svoje momke. Imamo kvaliteta i snage da se upustimo u ravnopravnu borbu i verujem na kraju izađemo kao pobednici“ rekao je selektor Srećko Katanec.

Oglasio se i Samir Handanović, golman Intera.

„Moglo je bolje a moglo je i gore. Mislim da smo realno gledano prošli dobro. Ukrajina je ekipa sa kojom možemo da igramo. Smatram da samo za nijansu kvalitetniji i da možemo da stignemo do Evropskog šampionata.