Volf: Nema klauzule „Ferstapen“, nismo imali vremena

Formula 1 08. feb. 202117:51
Podeli:
Luis Hamilton, Toto Volf
Izvor: Pool via REUTERS/Clive Mason

Luis Hamilton je u ponedeljak ozvaničio produžetak saradnje sa Mercedesom. Ipak mnogima u oko upada činjenica da je sedmostruki svetski šampion potpisao ugovor sa samo jednu godinu sa nemačkim konstruktorom, a šef tima Toto Volf je odmah objasnio zašto je trajanje ugovora tako kratko. On je negirao da postoji bilo šta u ugovoru što se tiče Maksa Ferstapena.

Zajedno smo se dogovorili da bude jednogodišnji ugovor. Prvo ima velikih promena u pravilima za 2022. godinu. Takođe želimo da vidimo kako se razvija svet i kompanija. Takođe smo veoma kasno potpisali ugovor. Hteli smo da pričamo o ugovoru na kraju sezone i između trka u Bahreinu, a Luis se nije dobro osećao. Počeli smo da pričamo tek pre Božića. Zato je bilo važno da završimo pregovore što pre, zato smo i rešili da odložimo pregovore o 2022. godini za kasniji deo 2021. godine„, rekao je Toto Volf.

Takođe je problem za potpisivanje dužeg ugovora bio i taj što koronavirus ostavlja Formulu 1 sa mnogo nepoznatih, a takođe i ograničava budžete ekipa.

Dajmler i Mercedes idu ka tome da prave automobile na električnu energiju i to zahteva ulaganja. Međutim mi smo svi saglasni po pitanju saradnje i nigde nije bilo nesaglasnosti. Osetili smo da možemo da dobijemo dobar potpis samo za 2021. godinu jer nam treba neko vreme ove sezone kako bismo razmatrali budućnost. Ne radi se samo o 2022. nego i dalje. Nismo hteli o tome da pričamo na video konferencijama između Božića i kraja januara„.

Volf je takođe morao da odgovara i na spekulacije da je u ugovoru postoji klauzula po kom Mercedes neće dovesti Maksa Ferstapena dok je tu Hamilton. On je takve priče odsečno odbacio.

Jedna posebna klauzula se pojavila u medijima i ne znam odakle je to došlo jer nije istina. Čitao sam o tome i zanimljivo je ali istina je da nema nikakve priče o drugom vozaču. Nikada nije to tražio u poslednjih osam godina„.

Komentari

Vaš komentar