Volf ljut: Trebalo je da kazne Maksa, smešno je

Formula 1 15. nov 202114:433 komentara
Podeli:
Izvor: XPB/Pool via Getty Images

Šef Mercedesa Toto Volf bio je ljut zbog odluka koje je direkcija trke donosila u Brazilu, istakavši da je njegov tim 'primio više udaraca u lice'.

Hamilton je bio diskvalifikovan u kvalifikacijama, pa je sprint trku počeo sa začelja, ali je uspeo da dođe do pete pozicije. Zbog zamene motora, kažnjen je i popmeranjem pet mesta unazad, pa je u nedelju startovao kao 10.

Ipak, britanski vozač je fantastično vozio i u Brazilu je došao do 101. pobede u karijeri.

Trku je obeležio i incident između Hamiltona i Ferstapena u 48. krugu, kada je Britanac pokušao da pretekne Holanđanina, posle čega su obojica izletela sa staze. Dirkecija trke odlučila je da ne sprovodi istragu.

povezane vesti

„Primili smo mnogo, mnogo udaraca u lice tokom ovog vikenda odlukama koje su mogle da idu i protiv nas i u našu korist. Ljut sam zbog toga. Braniću svoj tim, svoje vozače. Uvek sam nastojao da diplomatski pregovaramo o svim stvarima, ali to se završilo danas“, rekao je Volf.

„Tokom celog vikenda donošene su odluke protiv nas. Bili smo diskvalifikovani zbog problema sa zadnjim krilom, koje nismo mogli ni da pogledamo. A onda smo videli da Red Bul tri puta vrši prepravke na zadnjem krilu i to u’Park Fermeu’, bez posledica. Sve je dostiglo vrhunac odlukom tokom trke… Mislim, kakva je ono bila odbrana Maksa. To je bilo preko granice, morao je da bude kažnjen bar sa pet sekundi. I Maks je to verovatno znao. Smešno je“.

Prvi čovek Mercedesa nije želeo da bude prestrog prema stjuartima.

„Ne želim ništa da zahtevam od direkcije trke. Oni ionako imaju težak život. Kakvu god odluku da donesu, neko neće biti zadovoljan. Ne bih voleo da sam na njhovom mestu“.

Tri trke do kraja sezone Ferstapen ima 14 bodova više od Hamiltona. Najbrži karavan sveta voziće se narednog vikenda u Kataru.

Komentari

Vaš komentar