U znak protesta: Hamilton i Volf propuštaju dodelu nagrade Ferstapenu

Formula 1 16. dec 202116:5423 komentara
Podeli:
Toto Volf, Luis Hamilton
Izvor: Xavi Bonilla Cordon Press xXavixBonillax via Guliver

U četvrtak uveče biće održano Gala veče FIA, na kojem se tradicionalno, nekoliko dana posle poslednje trke šampionata, uručuje trofej novom prvaku. Delegacija Mercedesa, u kojoj je trebalo da budu vozač Luis Hamilton i prvi čovek tima Toto Volf, neće prisustvovati ovoj svečanosti u znak protesta prema događajima na trci za Veliku nagradu Abu Dabija, koja je bila na programu proteklog vikenda.

Osim toga, Mercedes u Pariz, u kojem će se odigrati ova manifestacija, neće slati ni bolide na tradicionalno slikanje pred gala-veče, potvrdio je Toto Volf.

Povezano:

Prvi čovek Mercedesa rekao je da će na svečasnosti prisutni biti samo predstavnici tehničkog tima na čelu sa Džejmsom Alisonom, kako bi primili nagradu za osvojenu titulu u konkurenciji konstruktora.

Neću putovati u Pariz zbog svoje lojalnosti prema Luisu, ali i ličnog integriteta. Međutim, naši ljudi koji rade u Brekliju i Briksvortu će biti tamo i zasluženo će proslaviti našu osmu uzastopnu titulu u nizu u konkurenciji konstruktora. Lično, sa jedne strane pokušavam da obuzdam bes zbog načina na koji nam je oduzeta titula u konkurenciji vozača, ali istovremeno i da proslavim osvajanje timske titule“, izjavio je Toto Volf.

Trka u UAE donela je dramatičan finiš u kojem je, posle izlaska bezbednosnog vozila na stazu, Maks Ferstapen iz Red Bula u poslednjem krugu pretekao Hamitlona i došao do prve titule u karijeri. Na taj način prekinuo je dominaciju Mercedesa, koja je trajala od 2014. godine.

Komentari

Vaš komentar