Šumaherova supruga: Mihael je drugačiji, ali je tu

Formula 1 09. sep 202115:321 komentar
Izvor: PATRIK STOLLARZ / AFP

Supruga legendarnog vozača Formule 1 Mihaela Šumahera rekla je da je on "drugačiji, ali da je on tu", dok se sedmostruski svetski šampion oporavlja od povrede mozga koju je zadobio u nesreći na skijanju u decembru 2013. godine.Šumaherova porodica se retko oglašava u javnosti od nesreće, a u dokumentarcu koji je snimljen za Netfliks, Korina Šumaher rekla je da je privatnost izuzetno važna porodici.

„Mihael je ovde. Drugačiji, ali je ovde i to nam daje snagu. On mi svakodnevno pokazuje koliko je snažan. Živimo zajedno u našoj kući. Idemo na terapije. Radimo sve kako bi Mihael bio bolje. I da jednostavno oseti našu porodicu, našu vezu“, rekla je Korina Šumaher, preneo je Skaj.

„Bez obzira na sve, ja ću uraditi sve što mogu. Svi ćemo. Pokušavamo da nastavimo dalje kao porodica, na način koji je Mihael voleo i voli. I nastavljamo dalje sa našim životima“, dodala je.

Šumaher ;je 29. decembra 2013. godine doživeo nesreću na skijanju u Francuskoj, posle čega je mesecima bio u indukovanoj komi, iz koje je probudjen u junu 2014. godine.

On je u toj nesreći pretrpeo oštećenje mozga i život mu je bio ugrožen. Zvanične informacije o njegovom zdravstvenom stanju su retke, što ljuti njegove mnogobrojne navijače i ljubitelje sporta.

„Privatnost je privatnost, kako je on uvek govorio. Meni je vrlo važno da se tako nastavi, koliko god je moguće. Mihael nas je uvek štitio, a sada mi štitimo Mihaela“, dodala je.

Šumaher je sedmostruki svetski šampion Formule 1 i jedan od najboljih vozača svih vremena. On je dve titule osvojio sa Benetonom (1994, 1995), a zatim pet uzastopnih sa Ferarijem, od 2000. do 2004. godine. Povukao se 2006. godine, ali se na stazu vratio od 2010. do 2012. godine, kada je vozio za Mercedes.

Njegov sin Mik je ove sezone debitovao u Formuli 1 za ekipu Has.

Komentari

Vaš komentar