Mercedes predstavio novi bolid – ostaje u crnom

Podeli:
Mercedes-AMG F1 W12
Izvor: © 2021 Daimler AG

Tim Mercedesa otkrio je izgled svog bolida za ovogodišnji šampionat Formule 1, u kojem će Luis Hamilton pokušati da osvoji rekordnu osmu titulu.

Novi bolid nemačkog tima nosi ime W12 i većim delom zadržao je crnu boju. Prošlogodišnji model je prvobitno trebalo da bude srebrn, ali je njegov izgled promenjen posle odlaganja početka sezone u cilju veće borbe za diversifikaciju u Formuli 1.

Od uvođenja hibridne turbo ere Mercedes je nezaustavljiv i osvojio je sedam uzastopnih duplih kruna. Šest titula doneo mu je Hamilton, a jednu Niko Rozberg.

Nemačka ekipa je zadržala vozačku postavu, pa će njene boje pored Hamiltona braniti Valteri Botas. Obojica su potpisali ugovor na po jednu godinu, s tim što u dogovoru koji je britanski automobilista tek nedavno postigao sa Mercedesom jasno stoji da je to osnova za dalju saradnju.

U odnosu na prošlu sezonu, ovogodišnji bolid predstavlja evoluciju prethodnog, za čijim volanom su Hamilton i Botas ostvarili 13 pobeda na 17 trka. Novi Mercedes će imati probu na stazu narednih dana, a zvanično će se na njoj naći tek na predsezonskim testiranjima od 12. do 14. marta u Bahreinu, gde se vozi prva trka sezone 28. marta.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 ćete ekskluzivno moći da pratite na kanalima Sport Kluba.