Helmut Marko: Sudije nas ne tretiraju kao Hamiltona

Formula 1 06. dec. 202109:006 komentara
Podeli:
Izvor: Imago Sports

Savetnik Red Bulovog tima u Formuli 1 doktor Helmut Marko je bio veoma nezadovoljan posle incidenata na Velikoj nagradi Saudijske Arabije. On smatra da Maks Ferstapen nije zaslužio kazne i da nije uradio ništa protivno pravilima, dok su sa druge strane kako smatra stjuarti gledali kroz prste Luisu Hamiltonu.

U trci koja je napravila nove kontroverze u duelu Hamilton – Ferstapen, Maks je bio taj koji je izvukao deblji kraj. On je u dva navrata imao duel sa Hamiltonom u prvoj krivini i dva puta je zbog toga mora da preda poziciju Luisu. U momentu kada je predavao poziciju desio se i udes između njih dvojice, a u Red Bulu smatraju da to nije bila Maksova krivica.

Sa druge strane ljuti su i zbog toga što je Hamilton bio daleko iza Ferstapena u formacijskom krugu pre drugog ponovljenog starta.

Naši inženjeri pripremaju dokaze da je Maks konstantno kočio i da nije pokušavao da uradi ‘brejk test’ kao što je Hamilton rekao. On se zakucao u naš bolid. Napravio je dve posekotine na zadnjem pneumatiku i zbog toga nismo mogli dalje da se trkamo„, rekao je Helmut Marko.

Druga stvar je drugi start. Hamilton je bio iza Ferstapena za deset dužina automobila. Fetel je dobio kaznu za to u Budimpešti. Ovakvim manevrom je Hamilton bolje pripremio gume za start. Onda je izgurao Hamiltona i nije bilo reakcije. Osećamo da nas ne tretiraju isto„, rekao je Marko.

Finale ovogodišnjeg šampionata Formule 1 će biti u Abu Dabiju, a dva vozača imaju jednak broj bodova. Marko ne najavljuje nikakve promene u pristupu pred poslednju trku.

Trku za Veliku nagradu Abu Dabija možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

Komentari

Vaš komentar