Hamilton: Ferstapen povećavao prednost, a ja nisam mogao ništa

Podeli:
Izvor: REUTERS/Clive Mason

Britanski automobilista Luis Hamilton nije uspeo da na „domaćem terenu“ na stazi „Silverston“ dođe do pol pozicije pred nedeljnu trku, a pošto je bio drugi iza Maksa Festapena, izvinio se britanskoj publici.

Ferstapen je na legendarnom „Silverstonu“ došao do pete pol pozicije ove sezone, a sedme u karijeri.

„Dao sam sve od sebe danas. Želim da pošaljem mnogo ljubavi navijačima – ne mogu da opišem koliku mi energiju dajete. Izvinite što nisam uspeo da ostvarim pobedu. Sutra ćemo se boriti ponovo. Na početku sam ispunio cilj, ali nije dobro kada gubie od P1, ali se nadam da ćemo uspeti da negativno pretvorimo u pozitivno. Svaki bod je važan, ali danas su jednostavno bili prejaki“, izjavio je 36-godišnji Luis Hamilton.

„Ferstapen je povećavao prednost, a nisam mogao ništa da uradim da ga zadržim. Njihove statistike su sjajne ove sezone, a mi smo na startovima gubili pozicije – to nikada nije dobro. Voleo bih da opet možemo da startujemo. Sviđa mi se novi format – juče je bilo veoma zabavno i mislim da je mnogo prijatnije kada su kvalifikacije u petak“, rekao je sedmostruki prvak Formule 1.

Velika nagrada Britanije startuje u nedelju u 16 časova i moći ćete da je pratite u direktnom prenosu na Sport Klubu 1.

Komentari

Vaš komentar