„Ferstapen je bolji od Hamiltona, gladniji je pobeda“

Formula 1 24. mar. 202121:542 komentara
Podeli:
Maks Ferstapen
Izvor: Joe Portlock/Getty Images

Ekspert Skaj Sportsa za Formulu 1 Sajmon Lazenbi smatra da je vozač Red Bula Maks Ferstapen favorit za osvajanje titule uprkos višegodišnjoj dominaciji Mercedesovog pilota Luisa Hamiltona.

Britanac je šest od ukupno sedam titula osvojio u poslednjih osam godina i na vrhu večne liste izjednačio sa Mihaelom Šumaherom.

“Pogledajte samo šta Hamilton smišlja za novu sezonu. Upravo se razišao sa svojom desnom rukom i prijateljem Markom Hajnsom, koji je odlučio da započne novi posao. Upravo je potpisao novi ugovor, potpisavši sporazum pre samo pet nedelja. Potpisao je ugovor sa Mercedesom na godinu dana. Već je postigao sve o čemu je sanjao,“ rekao je Lyzenbi i dodao:

„Ako pretekne Mihaela Šumahera po broju titula, da li će da završi karijeru? Mislim da hoće. Ali sada govorimo o borbi Luisa i Maksa. Ako Red Bul uspe dobro da startuje, imaćemo sjajno prvenstvo.“

Britanski ekspert smatra da je Ferstapen najbolji vozač u šampionatu.

„Kada to kažem ne pokušavam na bilo koji način da uvredim Hamiltona, ne može da se ne poštuje ​​ono što je postigao. Ali Maks je gladan jer toliko dugo čeka,“ izjavio je Lazenbi.

Šampionat Formule 1 počinje ovog vikenda trkom za Veliku nagradu Bahreina. Prenose svih treninga, kvalifikacije i same trke možete i ove godine ekskluzivno da pratite na kanalima Sport kluba.

 

Komentari

Vaš komentar