F1 definitivno stiže u Vegas sledeće godine

Formula 1 31. mar. 202209:111 komentar
Podeli:
Izvor: AP Photo/John Locher

U Sjedinjenim Državama će se naredne sezone voziti čak tri trke Formule 1. U noći između srede i četvrtka je potvrđeno da će se noćna trka voziti na ulicama Las Vegasa.

Posle Ostina i Majamija domaćin najbržem cirkusu na svetu će biti i Las Vegas. Trka će se voziti u novembru 2023. godine i na portalu Formule 1 piše da će se voziti u subotu. Ovo je inače i povratak Formule 1 u Vegas jer se ovde već vozilo 1981. i 1982. godine.

Ovoga puta će staza izgledati daleko grandioznije jer će bolidi juriti kroz Las Vegas Strip, deo velikog bulevara na kom su najpoznatiji hoteli i najpoznatije kockarnice ovog grada.

Staza će imati 14 krivina, krug će biti dugačak nešto više od šest kilometara, a bolidi će dostizati brzine od preko 340 kilometara na čas.

Kalendar Formule 1 već sada ima 23 trke, s tim što je Velika nagrada Rusije za 2022. izbačena, s tim što uvek ima mnogo interesenata koji bi organizovali trku poput Turske i Portugala. Sada je pitanje šta će Formula 1 uraditi sa novom stazom, da li će je staviti u takozvani „tripl heder“ i da li će to biti u tom slučaju 24. trka u kalendaru.

Komentari

Vaš komentar