F1: Mercedes, Ferari ili neko treći?

Formula 1 23. avg. 201512:31 > 12:33
Podeli:
Izvor: Tanjug/AP/Ross Land

Završen je letnji raspust i za vozače Formule 1, a kako bolje da se odmah vratimo u akciju nego na jednoj od najbržih i najpoznatijih staza u kalendaru

Idemo u šume Ardena, u Spa Frankoršamp, fantastičnu stazu, prelepo okruženje, i mesto gde nikada ne izostaju uzbuđenja. A biće ih i ove godine, pogotovo ako kojim slučajem bude kiše.

Taman kada je sve ličilo na još jednu dominaciju Mercedesa, Ferari je uzvratio udarac u Mađarskoj. To je bila fantastična trka i ako niste gledali tu trku, pogledajte snimak i to će vam biti najbolja najava za ono što sledi u Belgiji.

Sve dok postoji i matematička šansa za titulu, Ferari će se boriti, nemojte se brinuti. Ipak, ono što se mnogo više priča je ko će voziti u crvenom bolidu sledeće sezone. To pitanje je rešeno, pošto je Kimi Raikonen produžio ugovor, pa će Valteri Botas ili možda Danijel Rikardo morati još godinu dana da čekaju svoju šansu.

Meklaren je konačno počeo sa nešto boljim rezultatima a imali su još mesec dana da rade i da poboljšaju bolid i najavljuju velike stvari na ovoj trci. Isto važi i za Red Bul, jer mnogi će se setiti da je na ovoj stazi trijumfovao upravo vozač Red Bula Danijel Rikardo.

Staza u Belgiji izgrađena je 1925. a mnogo puta je menjala oblik dok nije došla do sadašnje dužine od sedam kilometara i četiri metra. Ima tačno 20 krivina, a najbrži krug je svojevremeno izvezao Mihael Šumaher. Takođe, na ovoj stazi se nalazi možda i najpoznatija krivina u F1 šampionatu poznata kao O-ruž.