Hamilton: Pregovori još nisu počeli, RB jači sa Peresom

Formula 1 19. dec. 202014:05 > 14:06
Podeli:
Izvor: Pool via REUTERS/Tolga Bozoglu

U šampionatu Formule 1 postoji samo još jedan bolid za koji se (ne)zna ko će u njemu sedeti. Svaka ekipa je odredila svoje vozače osim Mercedesa koji i dalje tek treba da potpiše ugovor sa Luisom Hamiltonom.

Ogromno bi iznenađenje bilo da Luis Hamilton ne sedne naredne godine u bolid Mercedesa i da ne krene po osmu titulu u Formuli 1. Možda bi to iznenađenje bilo i najveće u istoriji ovog sporta. Ipak Toto Volf je po potpisivanju svog ugovora sa Mercedesom, čime je produžio saradnju do 2023. godine rekao da bi Luis mogao da potpiše ugovor veče pred prve testove. Britanac takođe kaže da pregovori još nisu počeli.

Toto i ja se nadamo da ćemo početi pregovore narednih dana. Srećan sam i posnosan da vidim da je Toto prihvatio da bude glavna figura tima. On je velika figura i tim će biti bolji sa njim. Dobro je videti posvećenost Mercedesa i Ineosa„, rekao je Luis Hamilton koji se pojavio na FIA gala večeri.

On se takođe osvrnio i na doalzak Serhija Peresa u Red Bul.

Uz svo poštovanje prema Aleksu, u trkama smo bili Valteri, Maks i ja. Kada smo se borili sa Ferarijem oni su mogli da igraju na strategiju sa dva bolida. To će Red Bul učiniti snažniji, zbog Serhijovog načina vožnje. Sjajno je vozio ove sezone i zaslužio je ugovor. Veoma sam srećan jer je u jednom od najboljih timova. Biće uzbudljiva borba i biće nam mnogo teže. Moraćemo da budemo bolji i ovaj tim voli izazove„.