"Za razliku od Luisa, Mihael je imao jaču konkurenciju"

Formula 1 26. mar 202014:03 > 14:07
Izvor: Vladimir Rys/Bongarts/Getty Images

Bivši šef Benetona i Renoa Flavio Brijatore je poredio Luisa Hamiltona i Mihaela Šumahera koji bi na kraju 2020. godine mogli da imaju identičan broj titula šampiona sveta.

Svoje dve prve titule šampiona sveta Mihael Šumaher je osvojio u bolidu Benetona, a šef te ekipe bio je Italijan Flavio Brijatore. Šumaher je posle još pet titula, i to uzastopnih, osvojio u Ferariju. Brijatore koji je upravo i dao šansu mladom Šumaheru kaže da su Mihael i Luis Hamilton, koji ima šest titula prvaka sveta, neuporedivi.

 „Mihael se borio sa velikim momcima, poput Sene. Morate da prepoznate da kada je Mihael došao, konkurencija je bila teška. Pričamo o Najdželu Menselu, Ajrtonu Seni. Sada ima manje konkurencije. Imate dva vozača, tri vozača… Hamiltona niko ne pritiska i može da se prošeta„, rekao je Flavio Brijatore dodavši da je pravi test za vozača kada je on pod pritiskom.

Isto je za sve. KAda je Šumaheru neko prišao on je pravio greške, Fernando Alonso isto. Svako greši. Ako vozi kao taksista i pobeđuje to je zato što je super vozač, to je fantastično. Hamilton je jedan od dve zvezde u Formuli 1. Uz njega je to Fersatapen„, rekao je bivši šef Benetona i Renoa.