Hamilton: Očekujem boljeg Fetela u 2019. godini

Formula 1 18. feb. 201905:49 > 05:57
Podeli:
Izvor: Clive Mason, Getty Images

Aktuelni svetski šampion u Formuli 1 Luis Hamilton veruje da će mu u 2019. godini biti teže da osvoji titulu nego u 2018. posebno zbog toga što očekuje bolje vožnje od najvećeg rivala Sebastijana Fetela.

U 2018. godini Ferari je odlično počeo i delovalo je kao da konačno ima bolid i ekipu koja može da osvoji šampionsku titulu. Ipak greške su skupo koštale italijansku ekipu, a Luis Hamilton je još jednom pokazao klasu i došao do pete šampionske titule. Ipak u 2019. godini Britanac očekuje od Fetela bolje vožnje. 

Moramo da očekujemo od Ferarija da naprave skok i ja očekujem od Sebastijana da bude još bolji ove godine. To znači da ja moram da budem bolji. Imali smo nekoliko odličnih bitaka i u prethodnoj godini sam baš uživao boreći se sa njim. Nadam se da će toga biti još ove godine i isto tako se nadam da će Red Bul moći da bude dobar jer će tako biti zabavnije navijačima“, kazao je Luis Hamilton koji je prokomentarisao šanse Maksa Ferstapena da se bori za titulu.

Ima mogućnost i svi znamo da može da se bori. Pitanje je da li mu je tim dao dobar bolid da to ostvari. Potreban je timski rad i kolektiv koji radi veoma naporno. Nadam se da su na novom putu sa novim motorom i novim proizvođačem i da će to biti korak napred ali vreme će reći“, dodaje Britanac. 

Nova sezona Formule 1 počinje 17. marta trkom za Veliku nagradu Australije.