Alfina "ljubavna priča" i Meklarenov Dan zaljubljenih

Formula 1 14. feb. 201919:55 > 19:58
Podeli:
Izvor: 2019 © Sauber Group

Ekipa Meklarena predstavila je novi bolid u svom sedištu u Vokingu, dok je Zauber to učinio na drugačiji način - prvim izlaskom na stazu ove godine.

Britanski tim je predstavio novu varijaciju narandžaste boje, koja je od prošle godine ponovo osnovna na bolidu, a ovoga puta joj je dodata nova nijansa plave.

Boje Meklarena u ovogodišnjem šampionatu Formule 1 braniće Karlos Sains junior i debitant Lando Noris, koji su zamenili Fernanda Alonsa i Stofela Vandornea.


Ovogodišnji model Meklarena nosi ime MCL34, u sebi ima Renoov motor, a u legendarnom timu se nadaju znatno boljim rezultatima nego tokom prve sezone saradnje sa francusim proizvođačem. Britanski tim je prošle godine zauzeo šesto mesto u poretku konstruktora, i to samo zahvaljujući bankrotu Fors Indije. To je dovelo do velikih promena u timu, između ostalog odlaska trkačkog direktora Erika Bulijea, ali i dolaska Džejmsa Kija na mesto tehničkog direktora i Andreasa Zajdla, koji stiže iz Poršea i od 1. maja će biti šef ekipe.


Nekoliko sati kasnije, svetlost dana ugledao je i bolid Alfa Romea sa kamuflažnim farbanjem, kojem dominiraju srca, u čast Dana zaljubljenih.
Tim koji je do ove godine bio poznat pod imenom Zauber, na društvenim mrežama je predstavljanje svog bolida okarakterisao „ljubavnom pričom“ kakva je bila ona između Romea i Julije.


Prvi se za volanom Alfe našao Kimi Raikonen, koji se vratio u tim u kojem je i započeo karijeru u Formuli 1. Za sada nije poznato ime ovogodišnjeg modela, koji će zvanično biti predstavljen narednog ponedeljka, pred početak testiranja na „Katalunji“.


Ovogodišnji šampionat Formule 1 startuje Velikom nagradom Australije 17. marta.