Baton: Hamiltona ne zanimaju Šumaherovi rekordi

Formula 1 31. jan 201912:29 > 12:43
Izvor: Clive Mason/Getty Images

Pred početak nove sezone bivši vozač Formule 1 Dženson Baton smatra da njegovog sunarodnika Luisa Hamiltona ne motivišu rekordi Mihaela Šumahera.

U 2019. godinu Luis Hamilton ulazi sa pet šampionskih titula i trenutno zaostaje dve titule za Mihaelom Šumaherom. Međutim bivši vozač Vilijamsa i Meklarena Dženson Baton smatra da Šumaherovi rekordi ništa ne znače Hamiltonu već ga motivišu sveži izazovi. 

Luis Hamilton već ima najveći broj pol pozicija, a i dalje zaostaje za Šumijem po broju titlula i pobeda na trkama. 

 „Znajući Luisa ne verujem da se on trudi da bude bolji od Mihaela. Mislim da se stvari menjaju u Formuli 1 i postoje novi izazovi koje on voli. To je ono što svi volimo u trkanju. Desi de se da izazovi prestanu i da odlučiš da radiš nešto drugo. Međutim F1 ima nova rpavila i vozači se menjaju stalno i Luis će želeti da nastavi što je fantastično za sport“, kaže Dženson Baton koji će biti stručni konsultant naredne sezone. 

Luis je imao nekoliko fantastičnih godina, ali sa izmenama pravila ko zna šta će se desiti u 2019. Ima mnogo promena trenutno i to je potrebno sportu. Možda će se i tri tima boriti za titulu. Ako se Red Bul uključi videćemo fantastične borbe sigurno“, kaže Baton.