"Ferarijeva vrata su uvek otvorena za Mika Šumahera"

Formula 1 15. sep 201810:55 > 10:57
Izvor: Will Taylor-Medhurst/Getty Images

Šef Ferarijeve F1 ekipe Mauricio Arivabene kaže da je još rano govoriti o mogućnost i da sin Mihaela Šumahera Mik sedne u bolid te ekipe, mada poručuje i da mogućnost za saradnju uvek postoji.

Mik Šumaher vozi trenutno svoju drugu sezonu u evropskoj Formuli 3. Posle debitantske sezone 2017, u aktuelnoj se bori za titulu i trenutno je drugi u generalnom plasmanu sa 261 bodom. Trenutno zaostaje samo tri boda za Britancem Denom Tiktumom. Iako Mik ima tek 19 godina, uz pokazani potencijal logično je da se postavlja pitanje da li za njega ima mesta u timu u kom je njegov otac osvojio pet šampionskih titula. 

Što se tiče Mika Šumahera najvažnija stvar je da treba da ga pustimo da se razvija i da raste bez pritiska. Poslednji rezultati su veoma veoma dobri i želimo mu veliku karijeru. Sa takvim imenom koje je ispisalo istorijske stranice Ferarijeve istorije mislim da su mu vrata u Maranelu uvek otvorena naravno, ali to je odluka porodice Šumaher“, rekao je šef Ferarijeve ekipe Mauricio Arivabene.

Pustite te momke da se zabavljaju. Uvek ponavljam mladim vozačima da budu fokusirani, koncentrisani ali da se u isto vreme zabavljaju i da rastu polako. Onda ćemo videti šta će biti u budućnosti. Kako možete da, u Maranelu, kažete ne takvom imenu?“.

Ferari će u predstojećoj sezoni već imati promenu u svojoj garaži jer će umesto Kimija Raikonena voziti Šarl Lekler. Interesantno da je vozač iz Monte Karla samo godinu i po dana stariji od Mika Šumahera.