"Uzbuđen sam jer je pritisak jači nego ikada pre"

Formula 1 26. jul. 201819:40 > 19:51
Podeli:
Izvor: Mark Thompson/Getty Images

Vozač Mercedesa i aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton kaže da je borba sa Sebastijanom Fetelom najveća koju je imao u svojoj karijeri.

Velike probleme je Luis Hamilton imao u Nemačkoj u Hokenhajmu zbog kvara na bolidu u kvalifikacijama. Ipak kiša i greška Sebastijana Fetela doneli su britanskom vozaču neočekivanu pobedu kojom sada ima 17 poena viška u generalnom plasmanu u odnosu na najvećeg rivala.

Pritisak je ogroman. Zahtevi i želje moje i Sebastijanovi su veći nego ikad. Pritisak je veći nego ikad. Nisam zbunejn zbog pritksa, uzbuđen sam zbog toga. Sa pritiskom pod kojim smo, pokušavam da se pozicioniram mentalno i fizički i zato sam poslednji koji ću pući. Nije lako ali srećan sam kako stoje stvari trenutno“, kaže Luis Hamilton.

Prošle godine sam mislio da sam doživeo najveći nivo pritiska. Ove godine najmanje greške daleko više koštaju. Ima još više pritiska. Trkamo se sa timom koji je brži u odnosu na nas u prošloj sezoni. Ove godine stvari idu na njihovu ruku pa imamo neke vikende u kojima moramo da idemo iznad svojih mogućnosti. Imamo vikende u kojima nismo dovoljno brzi i zato je pritisak na svakom mogućem milimetru“, dodaje Hamilton.

Hamilton je pričao i o napornoj sezoni koja ima čak 21 trku u devet meseci.

Viđate nas samo na stazi i to je veoma zahtevno. Treba držati um i misli na trke od marta do novembra i da svaki vikend možete da date 100%. Što se tiče moje vožnje, moji nastupi nisu perfektni ove godine. Prošle godine sam imao odlične kvalifikacije, ove godine u tom delu konstantno moram da radim. Startovi trke su takođe bili bolji prošle godine, uvek ima nekih delova koje morate da unapređujete“, kaže Hamilton koji je govorio i predstojećoj trci u Mađarskoj.

Imamo Red Bulove vozače, oni su ovde uvek dobri. Ferarijevci su bili najbrži ovde prošle godine. Biće sličan vikend, mi ćemo morati mnogo da se trudimo. Sutra ćemo sutra imati odličan ritam, dobar auto, veoma je ovo teška staza, vruće je i nije baš da nam odgovara ova staza i ne odgovaraju nam krivine u potpunosti. Naš auto voli malo otvorenijie staze sa većom maksimalnom brzinom“, rekao je Hamilton. 

Trka u Mađarskoj je na programu u nedelju, a čitavo događanje sa Hungaroriga ćete moći da gledate uživo na kanalima Sport Kluba već od petka.