Ulice Majamija još uvek bez Formule 1

Formula 1 24. jul 201804:58 > 05:14
Podeli:
Izvor: Robert Laberge /Getty Images

Iako je želja Formule 1 bila da već naredne sezone bolidi jurcaju ulicama Majamija to bi moglo da se desi tek 2020. godine jer pregovori nisu išli u najboljem smeru.

Zamišljeno je da se trka u Majamiju vozi u oktobru, a to bi tako bio verovatno 20. Gran pri u narednoj sezoni jer trenutno 19 staza ima ugovor sa Formulom 1. Ipak iz Liberti medije koja gazduje najbržim svetskim cirkusom su rekli je vreme isteklo kako bi se ugovorila trka na Floridi naredne sezone. 

Pregovori su komplikovani ali ima napretka u razgovorima. Odluka je da se uvođenje ove trke odloži i to smo odlučili zajedno sa vlastima grada“, kazao je jedan od šefova Formule 1 Šon Bračes.

Formula 1 je inače rešena da dovede još jednu trku u Ameriku pored one koja se već vozi u Ostinu u Teksasu. Ipak oko Majamija najviše problema ima oko toga gde bi staza mogla da ide. Projektovano je da to bude kroz centar grada i kroz luku, ali tu ima najviše „zatezanja“.

Želimo da imamo najbolju moguću trku. Ako ćemo zbog toga treba da čekamo 2020. godinu onda je to bolje nego da dobijemo neku stazu koja nije ni optimalna“, kazao je Bračes.

Inače Formula 1 nije ozvaničila još uvek nijednu novu stazu za 2019. godinu. 19 staza na kojima se vozi i ove godine imaju ugovore za sledeću sezonu, a jedino Suzuka i Hokenhajm još uvek čekaju nemaju dogovor sa F1.