"Biće duga trka, vreme može da utiče"

Formula 1 22. jul. 201809:30 > 10:01
Podeli:
Izvor: Mark Thompson/Getty Images

Sebastijan Fetel je u subotu osvojio pol poziciju u Hokenhajmu za Veliku nagradu Nemačke, a uz to je oborio i rekord staze jer je krug prevezao u vremenu 1:11.212.

U dramatičnim kvalifikacijama Fetel je uspeo da dođe do pol pozicije samo nekoliko momenata nakon što je Valteri Botas postavio najbrže vreme. To je njegova 55. pol pozicija u karijeri, a s obzirom na to da glavni konkurent za osvajanje titule Luis Hamilton startuje sa 14. pozicije ovo je velika prilika za Nemca da napravi razliku u generalnom plasmanu. 

 „Divno je videti ovoliku podršku navijača, tribine su bile pune i uživao sam. Bolid se odlično ponašao, tim je uradio odličan posao u pripremi. U nedelju će očigledno biti duga trka, a vreme će takođe biti faktor“, rekao je vozač Ferarija Sebastijan Fetel.

Novinari su Fetela pitali kako je uspeo da napreduje u Q2 i Q3 delu kvalifikacija.

Nema nikakav specijalni mod, osetio sam jednostavno da auto dobro ide. U Q1 sam pokušavao razne stvari, kako bih pronašao ritam za Q3 i znao sam da ako bih našao te male stvari onda bih imao tako dobar krug u Q3. Veoma je lepo kada kao vozač tražite i dobijete sve što očekujete. Dobio sam sve što sam mogao od bolida i napravio dobar krug za pol poziciju“, rekao je Nemac.