Rikardo ostao na vrhu u Kneževini

Formula 1 24. maj 201816:37 > 16:39
Izvor: Charles Coates/Getty Images

Vozač Red Bula Danijel Rikardo ostvario je najbolja vremena na oba slobodna treninga vožena u četvrtak pred Veliku nagradu Monaka, šestu trku sezone Formule 1.

Australijanac je najbrži krug ulicama Monte Karla ostvario tokom popodnevnog treninga, u vremenu od 1:11.841 minuta. Rikardo je tako ujedno postavio rekordni krug u Kneževini, za 285 hiljaditinki nadmašivši onaj koji je imao nekoliko sati ranije.

Na oba treninga, Rikardu je najbliži pratilac bio njegov timski kolega Maks Ferstapen, koji je bio dve desetinke iza. Treće vreme imao je prošlogodišnji pobednik trke u Monte Karlu Sebastijan Fetel, koji je bio nešto manje od četiri desetinke dalje.

Branilac titule Luis Hamilton imao je četvrto vreme i za samo sedam hiljaditih delova sekunde je bio brži od vozača Ferarija Kimija Raikonena. Hamiltonov timski kolega iz Mercedesa Valteri Botas bio je šesti i ujedno poslednji vozač unutar jedne sekunde od Rikarda.

Vozač Renoa Niko Hilkenberg je bio bolji od ostalih, a sledio ga je dvojac Meklarena Stofel Vanforne i Fernando Alonso, dok je deseto vreme imao Karlos Sains junior u drugom Renou.

Tokom prvog dana akcije u Kneževini nije bilo većih incidenata. Međutim, akcija je u jednom trenutku stopirana tokom drugog treninga zbog oštećenja na stazi između četvrte i pete krivine.

U Monte Karlu je petak slobodan dan, u subotu se od 12 časova vozi treći slobodan trening, dok su kvalifikacije tri sata kasnije. Trka za Veliku nagradu Monaka startuje u nedelju u 15.10.