Barikelu odstranjen tumor: Imam sreću što sam živ

Formula 1 18. apr. 201809:55 > 09:56
Podeli:
Izvor: Clive Mason/Getty Images

Nekadašnji vozač Formule 1 Rubens Barikelo otkrio je da ima sreću što je živ pošto je otkriveno da je imao tumor na vratu.

Brazilac je hitno prebačen u bolnicu u februaru zbog jake glavobolje, a iako je otpušten na kućno lečenje nekoliko dana kasnije morao je na operaciju tokom koje mu je odstranjen benigni tumor.

Tokom intervjua za jednu brazilsku televiziju, Barikelo je prvi put javno pokazao veliki ožiljak na levoj strani vrata koji mu je ostao posle operacije.

Posle svega što se desilo, otišao sam na veliki broj pregleda da bih saznao više o svom zdravstvenom stanju i otkriven mi je mali tumor na vratu, koji je otklonjen posle trke koju sam vozio na Interlagosu. Iako je u pitanju benigni tumor, samo bi postao veći, a ne želim takve probleme dok vozim trke“, naglasio je Barikelo.

Proslavljeni Brazilac je, takođe, objasnio da su mu doktori rekli da je imao sreće što neće imati dugoročne ili još teže posledice.

Porodični prijatelj, koji je doktor, video je da sam u lošem stanju i zaista sam imao sreće. Vena zbog koje je nastala upale regenerisala se sama za dva sata. Kada sam napuštao bolnicu rečeno mi je da se samo 14 odsto ljudi izvuče iz situacije u kakvoj sam bio ja. Mnogi pretrpe ozbiljne posledice ili umru“, otkrio je Barikelo.

Barikelo je objasnio kako je na prvom mestu završio u bolnici.

Bio sam kod kuće, tuširao sam i odjednom sam osetio jaku glavobolju. Od nula do deset, rekao bih da je to bila glavobolja za osam ili devet. Toliko je bila jaka. Legao sam na pod, nisam želeo nikoga da probudim, ali nije prestalo. Otišao sam u spavaću sobu i probudio suprugu, a kada mi se stanje pogoršalo znao sam da moram da odem u bolnicu“, rekao je nekadašnji vozač Ferarija.

Tokom 19 godina karijere, Barikelo je vozu i za Džordan, Stjuart, Ferari, Hondu, Bron i Vilijams. Ostvario je 11 pobeda, a ukupno se 68 puta našao na pobedničkom postolju, a poslednjih godina se takmiči u domovini.