Hamilton: Fanđo? Da; Šumaher? Sumnjam…

Formula 1 08. dec 201717:14 > 17:17
Izvor: Dan Istitene, Getty Images Sport

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da želi da se izjednači sa Huanom Manuelom Fanđom po broju titula, ali da nije siguran da će imati volje da ostane u Formuli 1 da stigne rekord Mihaela Šumahera. Britanac, međutim, nije želeo da isključi tu mogućnost.

Legendarni Nemac je tokom karijere osvojio sedam titula, a najbliži po tom pitanju mu je Fanđo sa pet. Po jednu manje od Argentinca imaju Hamilton, Sebastijan Fetel i Alen Prost.

Hamilton će u petak u Versaju dobiti pehar namenjen ovogodišnjem šampionu, ali da ne planira da se zaustavi na četiri titule.

Definitivno možemo da osvojimo još mnogo titula zajedno“, rekao je Hamilton misleći na Mercedes, u čijem bolidu je osvojio titule 2014, 2015. i ove godine. Svoju prvu osvojio je kao vozač Meklarena pre devet godina.

Međutim, koliko tačno titula još Hamilton može da osvoji je otvoreno pitanje, sam priznaje.

Bilo mi je potrebno deset godina da bih osvojio četiri. Trenutno nemam želju da dostignem Šumaherov rekord, ali izjednačiti se sa Fanđom bi bilo kul. Pošto ću biti tu još sigurno nekoliko godina, to mi je cilj, da uradim makar to“, istakao je Hamilton.

https://www.instagram.com/p/BcP7x7RFnbD/

Fanđo, koji je osvojio sve svoje titule pedesetih godina prošlog veka, bio je najuspešniji vozač u istoriji pre nego što ga je Šumaher pretekao 2003. godine. 

Hamilton je istakao da ne želi da ga definiše broj titula koje je vozio, već to kako je vozio i trkao se tokom karijere i ono što je izvlačio iz bolida.

Ko zna. Kada sam bio mlađi, mislio sam da ću imati porodicu sa 28 godina, a kada sam napunio 28, sve se promenilo. Zbog toga je teško reći nikada. Možda ću za nekoliko godina razmišljati da želim da vozim još deset godina. Ali, nadam se da neće biti takav slučaj“, naglasio je Hamilton.