Markjone: Ne sme svećica od 59 evra da nas košta toliko

Formula 1 10. okt. 201713:18 > 13:22
Podeli:
Izvor: Mark Thompson/Getty Images

Predsednik Ferarija Serđo Markjone rekao je da je njegov tim platio cenu toga što je ignorisao kontrolu kvaliteta, ali je dodao i da veruje da nije sve gotovo što se tiče ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

Nade Sebastijana Fetela za osvajanje pete titule svetskog šampiona, prve kao vozača Ferarija, gotovo su potpuno raspršene na poslednje tri trke. Sve je započeto incidentom na startu Velike nagrade Singapura, a potom su usledili problemi sa motorom u Maleziji i Japanu. Tako je Luis Hamilton povećao svoju prednost na 59 bodova četiri trke pre kraja sezone.


Iako je Markjone priznao da je frustriran činjenicom da je svećica koja košta 59 evra imala toliko velike posledice po Ferari proteklog vikenda, istakao je da veruje u svoj tim.

To je bila tehnička glupost koja je imala velike posledice po bolid koji košta nekoliko miliona evra. Moramo da promenimo nešto po pitanju komponenata koje koristimo u Formuli 1. To je problem koji smo verovatno ignorisali tokom vremena, pošto nam nikada nije bio toliko važan. Ali, sada smo imali barem tri primera kada smo videli drastičan uticaj na naše rezultate“, istakao je Markjone.

Izvor : Lars Baron/Getty Images

Uprkos razočaranju u poslednjih mesec dana, Markjone veruje da Ferari ima ritam kojim bi mogao da izvrši pritisak na Mercedes.

Ne želim da zvučim arogantno, ali mislim da je naš bolid na istom nivou, ako ne i bolji od Mercedesa u ovom trenutku. Da nismo imali nikakve probleme na poslednje tri trke, siguran sam da bismo sada vodili drugačiji razgovor“, naglasio je Markjone.

Markjone je takođe istakao da njegov tim nikako ne sme da izgubi veru u sebe.

Sezona još nije izgubljena, možemo još mnogo toga da uradimo. Neću pričati o sreći, ne verujem u to. Najvažnije je da ne izgubimo samopouzdanje koje nas je već doveliko daleko. Zadovoljan sam radom tima i imam uverenje da ćemo na naredne četiri trke smanjiti zaostatak u odnosu na Mercedes“, rekao je prvi čovek Ferarija.

Naredna trka sezone Formule 1 vozi se za Veliku nagradu Sjedinjenih Država 22. oktobra.