Hamilton: Šumaher? 1996. sam osetio njegove vibracije

Formula 1 26. avg 201717:13 > 17:15
Izvor: Mark Thompson/Getty Images

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da nije mnogo razmišljao o prilici da izjednači rekord Mihaela Šumahera po broju pol pozicija, što je i učinio u kvalifikacijama za Veliku nagradu Belgije.

Britanac je na stazi „Spa Frankošamp“ upisao sedmu pol poziciju ove sezone, a 68. u karijeri, što je broj koji je jedino pre njega dostigao Šumaher.

Hamilton je u kvalifikacijama ostvario sjajan krug, u vremenu od 1:42.553 minuta, sa skoro dve i po desetinke prednosti u odnosu na Sebastijana Fetela u Ferariju.

Ovo je poseban dan. Znao sam da bi moglo da se desi, da bih mogao da dođem do 68. pol pozicije, ali nisam mnogo razmišljao o tome. Ali, biti sada ovde, moram da kažem da je neobično mesto. Sećam se da sam ovde bio 1996. godine, na svojoj prvoj trci, Mihael je prošao i vibracije njegovog motora su me prodrmale. Tada je moja ljubav prema ovom sportu dostigla novi nivo“, rekao je Hamilton.

Trostruki svetski šampion je istakao da se oseća nadrealno kada zna šta je postigao, ali i zbog čestitki koje mu je uputila porodica Šumaher.

Mihael je neverovatna legenda. Sjajne stvari je postigao i ponosan sam što sam tu, uz njega. To što sam uspeo da ostvarim takav krug je kao ostvarenje sna. Imam najbolji posao na svetu, zadovoljstvo mi je što sam ovde. Kada čujem poruku koju mi je Ros (Bron) preneo, moram da se zahvalim. Pratio sam Mihaela, trkao sam se sa njim i oduvek sam mu se divio. Molim se za njega i njegovu porodicu, on će zauvek biti jedan od najvećih svih vremena“, naglasio je Hamilton.

https://twitter.com/LewisHamilton/status/901453759812968449

Trka za Veliku nagradu Belgije startuje u nedelju u 14 časova, a možete da je pratite u direktnom prenosu na Sport klubu 1.