Fetel: Pobeda nije do timskih naredbi

Formula 1 28. maj 201717:58 > 18:00
Izvor: Mark Thompson/Getty Images

Pobednik trke za Veliku nagradu Monaka Sebastijan Fetel negirao je da je strategija Ferarija bila unapred planirana da bi mu pomogla u borbi za titulu.

Četvorostruki svetski šampion je pretekao svog timskog kolegu Kimija Raikonena posle odlazaka u boks, pošto je ostao na stazi pet krugova duže od Finca, zbog čega su se pojavile spekulacije o timskim naredbama. Međutim, kada je upitan da li je takva strategija bila rezultat timskih naredbi, koje su dozvoljene u Formuli 1, Fetel je rekao:

Nije, zaista, nije bilo nikakvog plana za timske naredbe. Razgovarali smo u trci i svima je bilo jasno – onaj ko vodi ima prioritet, i da sam ja morao da biram prvi, isto bih uradio. Ovo je jedan od retkih trenutaka kada imate pozitivan ishod, a otišli ste u boks kasnije. Ali, pravila su jasna, ako ste se kvalifikovali ispred, vi ste prioritet kod odlakaza u boks. Sada je sve meni išlo u korist i zadovoljan sam“.

Fetel je istakao da razume ako Raikonen, koji je za drugo mesto rekao da se ne računa, nije zadovoljan svojim rezultatom.

Nemam razloga da lažem, veoma sam srećan. Ali, razumem da mu nije prijatno. Za mene je takva strategija značila da ostajem ispred Valterija i blizu Kimija i zaista sam bio iznenađen kada sam izašao ispred. Ostanak duže na stazi je dobro funkionisao sada, ali kada razmišljate o tome pre trke, ne možete da predvidite. Trkamo se, dobro se slažemo. Razumem ako Kimi nije presrećan. Vozio je dobro u prvom stintu, ali kada dobijete poruku da uđete u boks, to i učinite i onda vozite što brže možete“, naglasio je Fetel.

Naredna trka Formule 1 vozi se za Veliku nagradu Kanade na stazi „Žil Vilnev“ 11. maja.