Hamilton: Test moje ličnosti i koliko mogu da podnesem

Formula 1 04. okt. 201611:26 > 11:31
Podeli:
Izvor: Mark Thompson/Getty Images

Aktuelni prvak sveta Formule 1, vozač Mercedesa Luis Hamilton smatra da je nedavni incident tokom trke za Veliki nagradu Malezije test njegove ličnosti, ali veruje da uspeti da sačuva titulu.

 Hamiltonu se 15 krugova pre kraja zapalio motor, što je omogućilo njegovom kolegi Niku Rozbergu da poveća prednost u generalnom plasmanu na 23 boda.

Mislim da je ovo test mog duha, moje ličnosti. Testiraju me kao čoveka i moju sposobnost da se vratim i nastavim borbu. Nije pitanje koliko ću pasti i jako udariti, već da li mogu to da podnesem. I ne samo ja, već i momci u timu. Video sam suze u očima mojih mehaničara, tako da znam da svi osećaju bol“, rekao je Hamilton.

https://youtube.com/watch?v=e33qS84yAJo

Britanac je posle trke istakao da neko ne želi da on bude šampion, na šta je Niki Lauda odgovorio da su Hamiltonovi navodi o sabotaži smešni.

„Sve zavisi od toga kako ćemo da se pregrupišemo. Moramo uzeti u obzir ono što smo već bili u stanju da uradimo. Uprkos činjenici da u kratkom roku neke stvari nisu izgledale baš dobro, postoje mnogi pozirivni aspekti pred preostalih pet trka„, istakao je Hamilton.

Šampionat se nastavlja već sledećeg vikenda trkom za veliku nagradu Japana.