Lauda: Navodi o sabotaži Hamiltona smešni

Formula 1 03. okt. 201613:18 > 13:19
Podeli:
Izvor: Charles Coates/Getty Images

Jedan od čelnika Mercedesa Niki Lauda istakao je da su svi navodi o tome da je kvar motora Luisa Hamiltona tokom Velike nagrade Malezije bio rezultat sabotaže ili favorizovanja Nika Rozberga smešni i glupi.

Hamilton je bio na putu do trijumfa na stazi „Sepang“, pošto je ubedljivo vodio ispred vozača Red Bula Danijela Rikarda i Maksa Ferstapena, ali je morao da odustane u 41. krugu.

Na Hamiltonovu odbranu titule je i pre Malezije uticalo nekoliko kvarova motora, a posle poslednjeg u nizu Britanac je rekao da neko ne želi da on ponovo bude šampion.

Lauda je, međutim, istakao da Hamiltonova namera nije bila da kaže da ga neko sabotira, kao i da su takvi navodi generalno bez osnova.

„Znam Luisa veoma dobro i on nikada neće optužiti tim. Takve interpretacije ne mogu da prihvatim. Luis zna da radimo sve što je u našoj moći da mu damo najbolji bolid i najbolji motor. Žao mi ga je, već sam mu se izvinio zbog kvara motora. Bio je to poprilično nov motor, tako da ne znamo uzrok. A ako ne znamo uzrok, niko ne može da kaže da smo ga sabotirali. To je smešno. I da razgovarate direktno sa Luisom, on to ne bi rekao. Radili smo za njega i za Nika na savršen način. Osvojio je dve titule sa nama do sada, završili smo najveći broj trka u istoriji. Šta vi mislite, da smo odjednom počeli sa sabotažama? Zašto? Takvi navodi su smešni i glupi“, naglasio je Lauda.

Hamilton je, međutim, prethodno rekao da njegov tim uvek radi sjajan posao, ali da mora da pita Mercedes zašto se samo njegovi motori kvare.

Upitan šta je Hamilton mislio u svom prvobitnom kalendaru, Lauda je nagovestio da je Britanac mislio na višu silu, što je i trostruki svetski šampion potvrdio.

Što se tiče toga šta bi Mercedes više voleo, da Hamilton odbrani titulu ili Rozberg osvoji prvu titulu, Lauda je rekao:

„Radimo sa obojicom vozača na isti način, dajemo im da se trkaju i takva pitanja su smešna“.