Rozberg: Samo kiša može da zaustavi Mercedes

Formula 1 29. sep. 201614:29 > 14:31
Podeli:
Izvor: Dan Istitene/Getty Images

Najbrži cirkus seli se u Malaziju, gde počinje rasplet u borbi za trofeje. Mercedes već sada ima šansu da odbrani titulu u konkurenciji konstruktora, a možda će upravo Sepang pružiti delimičan odgovor ko će slaviti pojedinačnu titulu.

Za trofej se bore vozači „Srebrne strele“ Niko Rozberg i Luis Hamilton, a trenutno Nemac ima osam bodova prednosti. Sam Rozberg smatra da bi samo nepredviđene okolnosti mogle da onemoguće njegovu ekipu da slavi konstruktorsku titulu već u Maleziji. Svakako će mnogo neizvesnije biti u njegovom okršaju sa timskim kolegom.

– Guramo jedan drugog na stazi, a čak i izvan nje. To je sjajna bitka i sve se računa, na mnogim poljima – slikovito je Rozberg opisao duele sa Hamilton.

Sa druge strane aktuelni šampion ima turbulentnu i promenjivu sezonu. Pre tri trke je imao 19 bodova prednosti, ali je sada u zaostatku.

– Imao sam teških i dobrih nizova i tu se ne razlikujem mnogo od ostalih vozača. Radi se o tome na koji način ćeš to podnetiAko se nešto promeni što ne treba da bude menjano, to može da ima različite efekte. Ima drugih stvari u koje tim može da uloži više truda, ali to je interna stvar – rekao je Hamilton.

Trka za Veliku nagradu Malezije vozi se u nedelju od 9 časova uz direktan prenos na SK1. Akcija na Sepangu počinje već u petak, kada se voze prvi slobodni treninzi, a u subotu su kvalifikacije.