Ferstapen: Nisam rekao da je Vilnev nekoga ubio, već…

Formula 1 03. sep. 201619:31 > 19:32
Podeli:
Izvor: Mark Thompson/Getty Images

Vozač Red Bula Maks Ferstapen i šampion Formule 1 Žak Vilnev započeli su verbalni rat posle Velike nagrade Belgije na kojoj se mladi Holanđanin našao u centru pažnje.

Ferstapen je tokom prošlonedeljne trke bio umešan u nekoliko incidenata, posle kojih mu je Vilnev poručio da se smiri ili će ubiti nekoga. Nije dugo prošlo pre nego što je vozač Red Bula odgovorio Kanađaninu, ali njegove reči, kako on kaže, nisu prenete kako treba.

Mediji su preneli da je Ferstapen u razgovoru sa holandskim medijima rekao: „Vilnev bi trebalo da bude pažljiviji sa svojim izjavama, pošto je već ubio nekoga“. Međutim, prevod reči „doodgereden“ učinio je da reči mladog Holanđanina budu senzacionalnije nego što je on zapravo hteo, pošto je pojasnio da je generalno mislio na fatalne nesreće, a ne na jednu određenu.

Podsetimo, posle udesa između Vilneva i Ralfa Šumahera u bolidu Vilijamsa tokom Velike nagrade Australije, život je izgubio redar Grejem Beveridž, kojeg je pogodio točak.

„Nisam izjavio sve ono što se pojavilo u medijima. Da bude jasno, rekao sam da iz poštovanja prema porodicama nije u redu pričati o smrti. Osvrnuo sam se na incidente koji su se desili 2001. godine, ali nisu pomenuto da sam rekao da je to bez poštovanja prema porodicama. Samo sam rekao da nije pošteno sa njegove strane da priča o tome. I nisam rekao da je on nekoga ubio, nego da je to bila fatalna nesreća“, naglasio je Ferstapen.

Ni Vilnev potom nije ostao dužan mladom Holanđaninu, kojeg je takođe optužio za nedostatak poštovanja prema porodici preminulog redara.

„Izneo sam logične komentare o onome što se desilo na stazi i sada je sve prevazišlo te okvire, a pritom je iskazan nedostatak poštovanja. Nemam više ništa da kažem po tom pitanju, ne postoji nikakva svađa, sve je smešno. Jasno je da mu neko govori šta da kaže i kako da razmišlja, a ako mu ista osoba govori kako da se ponaša na stazi, to je veoma zabrinjavajuće“, rekao je Vilnev.

Ovogodišnji šampionat nastavlja se u nedelju Velikom nagradom Italije, koja startuje u 14 časova, uz direktan prenos na Sport klubu 1.