Organizatori trke u Brazilu demantuju Eklstona

Formula 1 28. jun 201613:14 > 13:15
Podeli:
Izvor: Lars Baron/Getty Image

Organizatori trke za Veliku nagradu Brazila negirali su tvrdnje da postoji mogućnost da ona bude izbačena iz kalendara posle ove sezone.

Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston je pre dve nedelje rekao da postoje velike šanse da trka na stazi “Interlagos” ne bude održana naredne godine. Kao jedan od glavnog razloga navode se zastareli boksovi i padok, iako bi po sadašnjem ugovoru Formula 1 trebalo da ostane u Sao Paulu do 2020. godine.

“Berni mnogo voli Veliku nagradu Brazila i Brazil. Znamo da već duže vreme želi da Interlagos postane moderniji i zbog toga je verovatno rekao to, želi da radovi počnu što je pre moguće i mi smo ga uverili da sve ide po planu. Imamo ugovor do 2020. godine i on je apsolutno siguran. Čak i da u slučaju ekonomske situacije ne budemo mogli da platimo nešto, to ćemo morati da uradimo, a trka će morati da bude održana”, rekao je Tamaš Rohonji, promoter Velike nagrade Brazila.

“Interlagos” se trenutno renovira, novi asfalt će biti postavljen na stazu, a padok će biti osvežen. Rohonji zato ističe da će Eklston, koji planira da poseti Brazil uskoro, biti zadovoljan obavljenim radovima.

“Posle prve faze radova sastao se sa gradonačelnikom na stazi i izrazio je zadovoljstvo. Razume da svi radovi ne mogu da budu obavljeni za godinu dana pošto se staza redovno koristi. Siguran sam da će biti zadovoljan kada sve bude završeno”, naglasio je Rohonji.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se predstojećeg vikenda trkom za Veliku nagradu Austrije na stazi “Red Bul ring”. Velika nagrada Brazila će biti pretposlednja ove sezone i zakazana je za 13. novembar.