Hamilton: Da sam se kladio, ne bi bilo ovako

Formula 1 14. jun 201615:36 > 15:41
Podeli:
Izvor: Mark Thompson/Getty Images

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da nije mogao da predvidi da će mu se sreća preokrenuti na poslednje dve trke, posebno da će njegov timski kolega Nika Rozberga biti daleko iza njega.

Posle dve pobede od udesa sa Rozbergom u prvom krugu Velike nagrade Španije, Hamilton je smanjio svoj zaostatak u odnosu na Nemca na samo devet bodova. Branilac je to uspeo jer je Rozberg bio sedmi u Monaku i peti u Kanadi, gde je Hamilton slavio.

“Nisam mogao to da predvidim. Da sam se kladion, bio bih budala što bih uopšte pokušao bilo šta da predvidim. Za Monako sam u pogledu razlike u odnosu na Rozbergom mislio da je to slučajno, ali nije bilo jer je to bila sjajna trka. I sada, kako se sve odvijalo. Nisam odgledao trku i kako je Niko vozio, definitivno nije imao sreću na startu. Na kraju krajeva, to je glupo jer smo startovali iz prvog reda i završili smo trku kao prvi i peti, a znam koliko svi u timu rade da bismo bili obojica na vrhu, a to je na kraju i naš cilj”, naglasio je Hamilton.

Ipak, Britanac je istakao da mu je drago što je uspeo da smanji zaostatak u odnosu na svog timskog kolegu, ali da je svestan da mora i dalje da napreduje.

“Takav rasplet je dobar po pitanju bodovnog zaostatka. Ali, Niko će nastaviti da se bori, ja ću nastaviti da se borim, osećam se sjajno u bolidu, dok je ovakav kakav je ne mislim da će nam se snaga umanjiti, mislim da ćemo samo nastaviti u istom ritmu. Postoje stvari koje moram da popravim, kao što je start. Kada u tome uspem, nadam se da ćemo biti ponovo tamo gde oduvek želimo da budemo”, istakao je Hamilton.

Iako je trijumfovao na poslednje dve trke, Hamilton ne smatra da se nešto preokrenulo u njegovu korist.

“Očigledno je da sam ja nesvestan nekih stvari. Možda nisam razmišljao o tome u ovom trenutku. Ono čega sam svestan je da je dug put predamnom. Nikada nisam sumnjao u svoju brzinu i ono što mogu da uradim u bolidu. Naravno da ne znate šta će se sledeće desiti, dešavao se problem jedan za drugim. Zato nisam očekivao da će se stvari preokrenuti u Monaku, ali sam imao sjajnu trku tamo, onda sam došao u Kanadu i stigao do pol pozicije i bio sam veoma brz tokom trke. Kada mi je bila potrebna brzina, imao sam je, osećao sam se sjajno”, istakao je Hamilton.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se u nedelju Velikom nagradom Evrope u Bakuu.