Niko: Više boli ritam, nego timske naredbe

Formula 1 30. maj 201617:56 > 17:57
Izvor: Lars Baron/Getty Images

Vozač Mercedesa Niko Rozberg rekao je da mu je teže palo to što tokom Velike nagrade Monaka nije mogao da nađe pravi ritam, nego što mu je poručeno da propusti timskog kolegu Luisa Hamiltona.

Nemac je imao velikih problema sa pneumaticima, zbog čega je zadržavao Hamiltona iza sebe, dok je obojici Danijel Rikardo pobegao u Red Bula.

Mercedes je tada odlučio da ako će neko moći da pobedi Rikarda, to će biti Hamilton, a pre toga je Rozberg morao da propusti.

Iako je taj potez praktično pomogao Hamiltonu da dođe do pobede, pošto je takođe profitirao od greške Red Bula u boksu, Rozberg je istakao da je važnije da se ustanovi zašto je bio toliko spor po kiši u Monte Karlu.

Upitan da li je bilo bolno propustiti Hamiltona, Rozberg je rekao:

„Bolno? Više me boli osećaj koji sam imao u bolidu. Nisam nikad imao gori, nisam imao nikakvo samopouzdanje u takvim uslovima, a u Monaku to nikako nije dobar osećaj. Zato to boli jer sam shvatio da sa takvim osećajem neću moći da se borim za pobedu. Druga stvar je samo posledica toga“.

Rozberg je istakao da je u narednih nekoliko dana najvažnije da tim shvati šta se tačno desilo, pošto problemi sa pneumaticima i temperaturom kočnica nisu jasni.

„Nemam objašnjenje u ovom trenutku. Znam da sam imao nedostatak samopouzdanja. Morao sam da se držim podalje od svojih granica jer bih u suprotnom udario u zid. Ono što znamo je da sam imao problem sa temperaturom kočnica, veoma veliki i to je sigurno izazvalo određene probleme. Ali, rano je zašto se sve to desilo, moramo prvo sve da analiziramo“, rekao je Rozberg.

Naredna trka sezone Formule 1 se vozi za Veliku nagradu Kanade 12. juna.