Hamilton: Još ne razmišljam o tituli

Formula 1 29. maj 201620:58 > 21:00
Izvor: Mark Thompson/Getty Images

Aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton bio je oduševljen posle pobede nad Velikoj nagradi Monako, svojoj prvoj ove sezone.

Vozač Mercedesa je startovao sa trećeg mesta po kiši u Kneževini i na drugu poziciju se probio kada je njegovom timskom kolegi naloženo da ga propusti jer je brži od njega.

Hamilton je potom ostao na stazi sa pneumaticima za suvo, dok je vozač Red Bula Danijel Rikardo, koji je držao vođstvo, otišao u boks po gume za promenljive uslove kada se staza sušila. Kada su obojica otišli po pneumatike za suvo, Hamilton je profitirao od greške mehaničara austrijskog tima koji su nespremni dočekali Australijanca u boksa.

Do kraja trke, Hamilton je uspeo da se odbrani od Rikardovih napada i upiše svoj drugi trijumf u Monte Karlu, prvi od 2008. godine.

“Hvala Bogu da je trka protekla onako kako sam se nadao. Veliku zahvalnost dugujem svom timu koji mi je dao sjajan bolid koji je izdržao do kraja. Nemam reći, molio sam se za ovakav dan i uspeo sam. Osećam se blagosloveno”, rekao je Hamilton.

 Hamilton je takođe izneo niz reči hvale na Rikardov račun posle njihove borbe za vođstvo.

“Vozio je fenomenalno tokom celog vikenda. On je jedan od najboljih vozača sa kojima sam se borio. Bio je neveovatno blizu, posebno kada se trka nastavljala posle prekida. Radujem se novim borbama sa njiml. Trebalo bi da bude ponosan na to kako je vozio”, naglasio je Hamilton.

Zahvaljujući sedmom mestu Rozberga, Hamilton je smanjio svoj zaostatak u odnosu na svog timskog kolegu na 24 boda posle šest trka.

“Još nisam razmišljao o tituli. Ali, naravno, borimo se. Dug je još put pred nama. Kada pomislite da ne može gore, sve bode bolje, tako da je moja poruka da nikada ne odustajete”, istakao je Hamilton.

Naredna trka sezone Formule 1 vozi se 12. juna za Veliku nagradu Kanade.