Bulije: Meklaren može da pobedi Ferari u Monaku

Formula 1 22. maj 201617:34 > 17:35
Izvor: Dan Istitene/Getty Images

Trkački direktor Meklarena Erik Bulije rekao je da veruje da britanski tim može da pobedi Ferari na Velikoj nagradi Monaka.

Ulična staza u Monte Karlu mogla bi da odgovara Meklarenovom bolidu MP4-31, a na pitanje šta očekuje od Fernanda Alonsa i Džensona Batona sledećeg vikenda, Bulije je rekao:

“Na papiru bismo mogli da budemo između šestog i sedmog mesta”.

Međutim, na konstataciju da to znači da će vozači Meklarena potencijalno biti iza Mercedes, Ferarija i Red Bula, Bulije je dao možda neočekivani odgovor.

“Za Ferari nisam siguran, nisam siguran da su nam oni pretnja. Red Bul, definitivno. Toro Roso ima odličan bolid, a tu je i Mercedes”, naglasio je Bulije.

Obojica vozača Meklarena veruju da mogu da ostvare dobar rezultat u Monaku.

“Obožavam Monako. U poslednjih nekoliko godina sam bio dobar tamo”, rekao je Baton, koji je prošle godine bio osmi u Kneževini, a godinu dana ranije šesti, “Zaista uživam u Monaku. Moj stil vožnje mi pomaže na ulicama Monte Karla”.

Alonso je naglasio da Hondi i dalje nedostaje snage, ali da će taj deficit biti manje primetan u Monaku.

“Mislim da smo sve bolji i bolji, u to nema sumnje zbog svih koraka koje smo preduzeli. I dalje nam nedostaje malo snage, ali je Monako staza gde to nije mnogo važno i zato imamo odličnu šansu za dobar rezultat”, naglasio je Alonso.

Velika nagrada Monaka vozi se 29. maja, uz direktan prenos na Sport klubu.