Hiljade navijača proslavilo uspeh Mercedesa u Formuli jedan

Formula 1 29. nov 201419:37 > 19:37
Podeli:
Izvor: Getty Images, Alex Grimm

Hiljade navijača okupilo se danas u Štutgartu kako bi sa ekipom Mercedesa proslavili šampionsku titulu u konkurenciji vozača i konstruktora u Formuli jedan

Mercedes je u Štutgartu napravio proslavu pod nazivom „Zvezde i automobili“ i na taj način sa navijačima proslavio titulu u konkurenciji konstruktora i titulu vozača Luisa Hamiltona.

Hamilton se sa klupskim kolegom Nikom Rozbergom do poslednje trke borio za titlu, a Mercedes je nekoliko trka pre kraja ubedljivo osvojio titulu u šampionatu konstruktora.

Izvor : Getty Images, Alex Grimm

Hamilton i Rozberg su na improvizovanoj stazi oko Mercedesovog muzeja u Štutgartu vozili brojne automobile, uključujući i bolide Formule jedan, „srebrne strele“ i rekli su da su spremni da u narednoj sezoni
obnove svoj rivalitet.

Rozberg je rekao da ne žali zbog ove sezone, koja je u više navrata bila i problematična, ali da bi „pojedine stvari drugačije uradio“.

Izvor : Getty Images, Alex Grimm

Hamilton je istakao da ima „težak odnos“ sa klupskim kolegom, ali da su uvek iskazivali poštavanje jedan prema drugom.

Osim navijača, gosti na proslavi bili su brojni šampioni automobilizma, selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joahim Lev i legendarni fudbaler Frenc Bekenbauer.