Hamilton najavio: Pobediću u Brazilu u čast Ajrtona Sene

Formula 1 09. nov 201515:35 > 15:36
Podeli:
Izvor: Getty images, Michael Cooper

Svetski šampion u Formuli 1 Britanac Luis Hamilton rekao je danas da će pokušati da pobedi u predstojećoj trci za Veliku nagradu Brazila kako bi odao počast svom idolu Ajrtonu Seni.

Hamilton je prošlog meseca posle pobede u trci za Veliku nagradu SAD u Ostinu osvojio svoju drugu uzastopnu šampionsku titulu, a treću u karijeri.

Hamilton je do sada osam puta učestvovao u trci na stazi Interlagos i još nema pobedu.

„Ovo je bila domaća staza Ajrtona Sene i kada sam bio mlađi sanjao sam da učestvujem u trci u Sao Paolu. Osećam njegovo prisustvo svaki put kada dođem. On je bio veliki heroj u Brazilu i drago mi je što me navijači tamo uvek toplo dočekaju“, rekao je Hamilton za sajt Mercedesa.

„Neverovatno je da je Ajrtonu trebalo osam trka da pobedi u Brazilu, ali to je jedna od retkih u kojoj još nisam pobedio. Ako bih to sada promenio to bi bilo u njegovu čast, ali to bi bila i još jedna pobeda u ovoj neverovatnoj godini. Daću sve od sebe da to ostvarim“, dodao je on.

Hamilton je ostvario 43 pobede u karijeri i ima dve više od Sene. Ispred njega su Mihael Šumaher sa 91 pobedom i Alan Prost sa 51.

„Staza Interlagos je pravi klasik, prilično je kratka, teška za gume. Vreme je tamo promenljivo, start je uvek nezgodan. Tu su i navijači. Brazilci su veoma strastveni, zabavni, Brazil je energična zemlja, puna boja a to je veoma posebno za mene“, rekao je 30-godišnji Hamilton.

Pretposlednja trka u šampionatu Formule 1, za Veliku nagradu Brazila, voziće se u nedelju od 17 časova po srednjeevropskom vremenu u Sao Paolu.