Čudo u Staroj Pazovi: Istorijska pobeda srpskih fudbalerki protiv Nemica

Fudbal 12. apr. 202218:45 > 18:502 komentara
Podeli:
Ženska fudbalska reprezentacija Srbije
Izvor: foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je pravi podvig i pobedila selekciju Nemačke sa 3:2 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Golove za Srbiju postigle su Alegra Poljak i Jovana Damnjanović (2).

Srpkinje su za rivalke imale jednu od najboljih selekcija sveta, ali ova generacija pokazala je da može da se nosi i sa najjačima.

Nemice, osam puta prvakinje Evrope i dva puta sveta, bile su apsolutne favoritkinje u ovom meču.

Ali nakon dva startna poraza od Nemica i Portugalki srpske fudbalerke bile su u seriji od pet uzastopnih pobeda u kvalifikacijama (Turska 2:0, Bugarska 3:0, Bugarska 4:1, Turska 5:2, Izrael 4:0) i u tom raspoloženju dočekale su u Sportskom centru u Staroj Pazovi favoritkinje Nemice. Ali nisu poklekle niti se uplašile.

Izabranice selektora Predraga Grozdanovića još jednom su zablistale i ostvarile istorijsku pobedu, u meču koji će ostati zlatnim slovima ispisan u istoriji ženskog srpskog fudbala. Sa nova tri boda izabranice selektora Predraga Grozdanovića došle su na korak do plasmana u baraž za Prvenstvo sveta koje se iduće godine održava na Novom Zelandu.

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije
Izvor : foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs (Milica Mijatović)

Srbija je sada druga na tabeli ove grupe iza Nemcima koje su doživele prvi poraz.

STRELCI: 1:0 Poljak 36, 2:0 Damnjanović 49, 2:1 Šuler 60, 3:1 Damnjanović 69, 3:2 Vesmut 90+2. Stadion u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

SRBIJA: Kostić, Stefanović, Damjanović, Slović, Frajtović, Petrović, Pavlović (76. Milivojević), Filipović, Mijatović (90+5 Krstić), Damnjanović (76. Stupar), Poljak (90+5 Pantelić). Selektor Predrag Grozdanović

NEMAČKA: Froms, Klajherne (75. Anijomi), Feldkamp, Oberdof, Šuler, Hut, Popo, Gvin, Ral (46. Marošan), Magul (54. Dalman), Brand (46. Vesmut). Selektor Martina Vos – Teklenburg

Komentari

Vaš komentar