Zvezda „Igre prestola“ tužila Mensona: Rezao me nacističkim nožem, jurio sekirom

Showbiz 02. maj. 202110:5413 komentara
Podeli:
Esme Bjanko, Esme Bianco
Izvor: Angela Weiss / AFP

Esme Bijanko, zvezda serije "Igra Prestola", tužila je Merilina Mensona za psihičko, seksualno i fizičko zlostavljanje.

U tužbi podnetoj pred saveznim sudom u Los Anđelesu, Bijanko kaže da je Manson prekršio zakone o trgovini ljudima dovodeći je u Kaliforniju iz Engleske pod lažnim navodima da će tumačiti uloge u muzičkim spotovima i filmovima koji se nikada nisu ostvarili.

Menson je ranije ove godine rekao da su sve njegove intimne veze bile u potpunosti sporazumne. U tužbi se, međutim, navodi da je Menson 2009. godine odleteo sa Bijankom u Los Anđeles kako bi snimio video za pesmu pod nazivom „Želim da te ubijem kao što to rade u filmovima.“

U tužbi se navodi da se očekivalo da će Bijanka boraviti u Mensonovoj kući umesto u hotelu u kome joj je bio rezervisan smeštan. U kući u kojoj je boravila nije bilo nikoga osim Mensona. Menson je tada navodno glumici uskratio hranu i san, zaključao je u spavaću sobu, šibao je, davao joj električne udare, pokušao da je prisili na seks sa drugom ženom i pretio da će joj ući u sobu i silovati je tokom noći.

U tužbi se tvrdi da nikada nije objavljen nijedan video zapis. Njih dvoje su započeli vezu na daljinu kasnije te godine, navode sudski dokumenti.

Menson je navodno ponovo doveo Bijanku u Los Anđeles 2011. godine, navodno da bi se pojavila u njegovom igranom filmu „Phantasmagoria“, mada se taj projekat takođe nikada nije ostvario.

Tokom te posete, Menson je optužen da nije dozvolio glumici da napusti dom bez njegovog odobrenja, progonio je sekirom po njihovom stanu, rezao je „nacističkim nožem“ bez njenog pristanka i fotografisao posekotine i objavljivao slike na mrežama, takođe bez njenog pristanak.

„Bijanci su bile neophodne godine da shvati razmere fizičkog, seksualnog, psihološkog i emocionalnog zlostavljanja gospodina Varnera. Njena karijera patila je zbog pogoršanja mentalnog zdravlja“, kaže se u tužbi i dodaje da se ona do danas bori „sa složenim posttraumatskim stresnim poremećajem, anksioznošću, depresijom i napadima panike“.

Glumica, koja je igrala Ros u prve tri sezone „Igre prestola“, prvi put je iznela ovakve navode u februaru.

Bila je jedna od nekoliko žena koje su iznosile optužbe nakon što je glumica Evan Rejčel Vud na društvenim mrežama rekla da ju je Menson seksualno, fizički i emocionalno zlostavljao tokom njihove veze.

Mensonova izdavačka kuća i agenti su ga tada napustili.

Kao odgovor na navode u februaru, Menson je na Instagramu napisao da su te tvrdnje o njemu „stravična iskrivljenja stvarnosti“. „Moje intimne veze su uvek bile u potpunosti sporazumne sa partnerima istomišljenicima. Bez obzira na to kako – i zašto – drugi sada odlučuju da pogrešno predstavljaju prošlost, to je istina“, naveo je tada Menson.

Komentari

Vaš komentar