Zlatna palma u Kanu švedskom reditelju, izabrani najbolji glumac i glumica

Showbiz 28. maj. 202223:005 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP

Film "Trougao tuge", švedskog reditelja Rubena Ostlunda, osvojio je Zlatnu palmu za najbolji film na 75. Filmskom festivalu u Kanu.

U pitanju je satira o modernom kapitalizmu, a Ostlundu je ovo druga Zlatna palma, budući da je njegov film „Kvadrat“, satira o svetu umetnosti, osvojio ovu nagradu 2017. godine.

Ostlundov film prati grupu prilično bogatih manekenki i oligarha na luksuznom krstarenju, kojima se preokreću sve stvari kada se brod prevrne i oni završe na pustom ostrvu. Jedina preživela koja zna da peca ili zapali vatru je jedna od brodskih sobarica, koja se ubrzo penje na vrh društvene hijerarhije.

Južnokorejski glumac Song Kand Ho osvojio je nagradu za najboljeg glumca, za ulogu u filmu „Broker“, japanskog reditelja Hirokazua Kore-ede. Radnja filma prati korejsku porodicu koja traži dom za napuštenu bebu.

Izvor : Tanjug/Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP

"Želim da zahvalim svima koji cene južnokorejsku kinematografiju", rekao je Song, koji je takođe glumio i u višestruko nagrađivanom filmu "Parazit".

Nagradu za najbolju glumicu dobila je Zar Amir Ebrahimi za ulogu novinarke u filmu "Holy Spider" Alija Abasija, koji je baziran na stvarnom događaju i govori o serijskom ubici kom su meta bile seksualne radnice u Iranu.

Komentari

Vaš komentar