Železnička linija 43 u Ukrajini preimenovana u „Stefanija ekspres“

Showbiz 15. maj 202220:161 komentar
Podeli:
kaluš orkestar ukrajina evrovizija
Izvor: REUTERS/Yara Nardi

Ponosni Ukrajinci, presretni zbog pobede na Pesmi Evrovizije, preimenovali su jednu železničku liniju u "Stefanija ekspres", po nazivu pobedničke pesme, nadajući se pobedi i u ratu s Rusijom.

Šef železničke službe Ukrajine najavio je da će voz broj 43 koji saobraća iz Kijeva prema Ivano-Frankivsku biti preimenovan u „Stefaniija ekspres“‘, a kad god se voz zaustavi na železničkim stanicama u Kijevu, Kalušu i Ivano-Frankivsku puštaće se pobednička pesma.

POVEZANE VESTI:

Ukrajinski orkestar Kaluš u subotu je trijumfirao u Italiji s pesmom „Stefanija“, koja je spoj repa i tradicionalne narodne muzike, a posvećena je majci frontmena benda, Oleha Psiuka.

„Jako smo srećni zbog pobede Ukrajine i nadamo se da nećemo pobediti samo na Evroviziji“, rekla je jedna stanovnica Kijeva, misleći pritom na ratnu pobedu.

Bend je u nedelju objavio i novi spot za pobedničku pesmu u kom ukrajinske žene spasavaju decu iz granatiranih i razrušenih gradova.

Majka Oleha Psiuka, Stefanija, novinarima je rekla da je bila jako zbunjena kad su na pijaci u njenom rodnom gradu prolaznici od nje tražili zajedničku fotografiju.

Mikola Latsiuk, barmen iz Kijeva, smatra da je učestvovanje benda u takmičenju važnije od pobede.

„Najvažnije je da su momci otišli i nastupili. Oni su podržali nas, a mi njih. To je važno“, rekao je.

Komentari

Vaš komentar