Više od 1.200 predmeta iz kultnih filmova na aukciji na Beverli Hilsu

Showbiz 30. nov 202110:21
Podeli:
Izvor: Marco Tiberio/Shutterstock.com

Odelo Džona Travolte iz filma "Pulp Fiction", daska za surfovanje Patrika Svejzija iz "Point Break" i svetlosni mač Lijama ​​Nisona iz "Ratova zvezda" biće ponuđeni na velikoj aukciji predmeta iz kultnih holivudskih filmova, koja će se ove nedelje održati na Beverli Hilsu.

Sveukupno će u četvrtak i petak na aukciji aukcijske kuće Julien’s Auctions iz Los Anđelesa biti ponuđeno više od 1.200 predmeta korišćenih u „Betmenu“, „Povratku u budućnost“, filmovima o Hariju Poteru i Džejmsu Bondu i u „Igri prestola“, a među stvarima povezanim sa kultnim filmovima i slavnim osobama naći će se i odeća Merilin Monro, Brusa Vilisa i Kijanu Rivsa.

Organizatori smatraju da će najviše interesa pobuditi crno odelo Perija Elisa koje je nosio Džon Travolta u filmu „Pulp Fiction“, svetlosni mač Lijama ​​Neesona iz filma „Ratovi zvezda Fantomska prijetnja“ i poznati žuti kombinezon Brusa Lija (koji nije nosio sam glumac, nego njegov kaskader u filmu „Igre smrti“), kao i njegove crne nunčake izrađene po meri.

Vrednost svakog od nabrojanih predmeta procenjena je na 20.000 dolara do 40.000 dolara.

Odeća koju je nosio Arnold Švarceneger u „Terminatoru 2“ – bajkerska jakna i kožne pantalone, procenjena je na 20.000 do 30.000 dolara.

Osim za čarobne štapiće kojima su rukovali razni likovi iz filmova o Hariju Poteru, ljubitelji akcionih filmova na aukciji će moći da se nadmeću za kupovinu oružja koje je koristio Brus Vilis u ulozi Džona Meklejna u sagi „Umri muški“ ili onog koje je Kijanu Rivs koristio na snimanju filma „John Wick“.

Obožavatelji velikih holivudskih glumica imaće priliku da nabave brojne lične predmete koji su nekada pripadali nezaboravnoj Merilin Monro, Elizabet Tejlor i Doris Dej, a na aukciji će biti ponuđen i zlatni čekrk koji je koristila Gal Gadot u filmu „Wonder Woman“.

Komentari

Vaš komentar