U sudskoj borbi Džonija Depa i Amber Herd, simpatije pobrala – advokatica

Showbiz 21. maj. 202222:427 komentara
Podeli:
Izvor: Shawn Thew/Pool via REUTERS

Milioni gledalaca širom sveta prate pravnu bitku između holivudskih zvezda Džonija Depa i Amber Herd, a kako se drama odvija, nova zvezda je izbila u centar pažnje - Depova advokatica Kamila Vaskez.

Mlada advokatica iz Kalifornije privukla je pažnju miliona usred suđenja za klevetu koje je njen klijent pokrenuo protiv svoje bivše žene, piše BBC.

POVEZANE VESTI

Vaskez (37), postala je, nesvesno, ko-zvezda u „šou“, pridobijajući obožavaoce svojim oštrim pravničkim stilom.

Majice ukrašene njenim imenom i haštagovi koji je hvale pune društvene mreže.

Dvominutni video na kojem Vaskez u više navrata prekida advokata Amber Herd da prigovori – pravni izraz koji se koristi za ulaganje formalnog protesta na sudu – prikupio je više od 27 miliona pregleda na TikToku za samo nekoliko dana.

Viralni snimak je čak izazvao parodije na društvenim mrežama, u kojima se korisnici "zameraju" svojim prijateljima i porodici u razgovoru. Zajedno, TikTok video snimci koji koriste hashtag #CamilleVaskuez su prikupili stotine miliona pregleda.

„Još uvek sam obožavalac Džonija Depa“, piše u jednom od brojnih tvitova o njoj. „Ali ja sam sada i okoreli obožavatelj Kamile Vaskez", navodi se.

Ko je Kamila Vaskez?

Rođena u San Francisku od kubanskih i kolumbijskih roditelja, Vaskez je diplomirala na Univerzitetu Južne Kalifornije 2006. godine a 2010. i na Southwestern Law u ​​Los Anđelesu.

Poslednje četiri godine, ona je bila saradnica u "Brawn Rudnick", visokoprofilnoj advokatskoj firmi koju je Džoni Dep angažovao da ga zastupa u njegovom predmetu za klevetu od 50 miliona dolara protiv Amber Herd. Ona je jedan od devet advokata iz firme uključenih u suđenje.

Godine 2021. proglašena je za jednog od najboljih advokata časopisa "Best Lawyer".

Specijalizovana je za sudske sporove i arbitražu, sa fokusom na zastupanje tužilaca u slučajevima klevete – ono što radi za Depa.

Međutim, svojim novootkrivenim pristalicama, Vaskez je možda najpoznatija po brojnim prigovorima i nizu napetih razgovora sa Amber Herd.

Tokom dva dana unakrsnog ispitivanja, Vaskez je pokušala da dovede u sumnju priču Herdove o njenom problematičnom braku sa Depom u nadi da će porotnici videti nedoslednosti u njenim tvrdnjama.

„Vi ste ta koja je nekoga napala flašom u Australiji, zar ne, gospođo Herd", pitala je Vaskez u jednoj razmeni koja se odnosila na haotičnu tuču u Australiji 2015. godine, u kojoj Herd navodi da ju je Dep seksualno napao flašom. "Niste ga se uopšte uplašili, zar ne", upitala je Vaskez.

Ostali, prema obožavaocima, nezaboravni trenuci na sudu su uključivali pitanja Vaskez o sudbini sedam miliona dolara koje je Herd prethodno bila obećala u dobrotvorne svrhe. Vaskez je optužila i da je "fotošopirala" svoje fotografije sa modricama i, u jednom slučaju, nagoveštavajući da svoj uspeh na blagajnama delom duguje gospodinu Depu.

"Džoni Dep Vam je dao ulogu u 'Akvamenu', zar ne", pitala je Kamila Vaskez.

Žestoka odbrana Kamile Vaskez takođe ju je učinila temom diskusije unutar pokreta #MeToo protiv seksualnog zlostavljanja i uznemiravanja.

Kritičari je optužuju da ne veruje u tvrdnje Amber Herd ili da diskredituje njene navode o zlostavljanju.

Komentari

Vaš komentar