Švarceneger: Neredi u Vašingtonu poput Kristalne noći, Tramp najgori predsednik

Showbiz 10. jan. 202122:0135 komentara
Podeli:
Arnold Švarceneger
Izvor: Izvor: NICHOLAS KAMM / AFP

Holivudska zvezda i bivši guverner Kalifornije Arnold Švarceneger reagovao je na nedavne nerede u Vašingtonu, video porukom na Tviteru u kojoj je Donalda Trampa nazvao najgorim predsednikom u istoriji SAD, a događaje na Kapitolu uporedio sa "Kristalnom noći".

Švarceneger je u podužoj video poruci oštro kritikovao pristalice Donalda Trampa koje su upale u Kongres, tražeći da se zaustavi proces potvrđivanja pobede Džozefa Bajdena na izborima 3. novembra.

Glumac koji je rođen i odsrastao u Austriji, uporedio je događaje na Kapitolu sa „Kristalnom noći“ – velikim nacističkim pogromom nad Jevrejima 1938. godine.

„Rulja nije razbila samo prozore Kapitola. Razbili su ideje koje smo uzimali zdravo za gotovo i pogazali su same principe na kojima je izgrađena naša zemlja“, poručio je Švarceneger.

Predsednika Donalda Trampa optužio je da je tražio puč obmanjujući ljude lažima. „Predsednik Tramp je propali lider. Otići će u istoriji kao najgori predsednik ikada. Dobra stvar je što će uskoro biti nevažan poput starog tvita“, kazao je Švarceneger.

Komentari

Vaš komentar