Severna Koreja hvali Squid Game: Tužna realnost zverskog južnokorejskog društva

Showbiz 14. okt. 202109:5020 komentara
Podeli:
Squid Game
Izvor: Tanjug/Youngkyu Park/Netflix via AP

Propagandni mediji u Severnoj Koreji hvale Netfliksovu hit seriju "Squid Game", navodeći da ona otkriva realnost južnokorejske kapitalističke kulture gde su "korupcija i nemoralni nitkovi svakodnevica".

Severnokorejski sajt Arirang Meari citirao je ocene neimenovanovanih južnokorejskih filmskih kritičara da „Squid Game“ prikazuje „duštvo nejednakosti gde su ljudi bez novca tretirani kao šahovske figure za bogate“, prenosi Rojters.

POVEZANE VESTI:

Južnokorejska serija o ljudima u dugovima koji se za vrednu novčanu nagradu, nadmeću u smrtonosnim verzijama dečijih igara, za kratko vreme je postala globalni hit i najgledaniji sadržaj na striming servisu Netfliks.

„Serija otkriva tužnu realnost zverskog južnokorejskog društva koje dovodi ljude do ekstremnog nadmetanja i brisanja njihove ljudskosti“, navodi severnokorejski sajt.

Rojters podseća da je represivni režim u Severnoj Koreji nametnuo stroge kazne za građane koji uživaju u južnokorejskoj pop kulturi ili se koriste slengom južnih suseda.

„Squid Game“, međutim, nije prvo ostvarenje iz Južne Koreje koje je dobilo javni blagoslov Pjongjanga. Oskarom nagrađen film „Parazit“ iz 2020. godine ocenjen je u severnokorejskim medijima kao remek delo koje je „oštro razotkrilo realnost“ jaza između bogatih i siromašnih u Južnoj Koreji.

Komentari

Vaš komentar

<