Počelo emitovanje serije „Star Wars: The Bad Batch“

Showbiz 07. maj 202107:083 komentara

Premijerna epizoda animirane serije "Star Wars: The Bad Batch" emitovana je 4. maja na Disney+, a ostale od ukupno 16 epizoda prikazivaće se svakog petka, počev od danas.

Kako prenosi CNN, u pitanju je nastavak veoma popularne kompjuterski animirane serije „Zvezdani ratovi: Ratovi Klonova“ (2008-2020), koja je održavala popularnost franšize u pauzi između druge i treće trilogije filmova.

Serija „Ratovi Klonova“ odvija se između filmova „Zvezdani ratovi: Epizoda II – Napad klonova“ i Zvezdani ratovi: „Epizoda III – Osveta sita“ u periodu kada traje rat Galaktičke Republika, za koju se bore i džedaji, i Konfederacije nezavisnih sistema koju predvodi zli sit, Lord Duku, a za koju se bori i armija klonova.

Tvorac „Star Wars: The Bad Batch“ (Zvezdani ratovi: Loš nakot), je Dejv Filoni, koji je takođe radio i na animiranoj hit seriji „Avatar: The Last Airbender“ (Avatar: Poslednji vladar vetrova), čiji potencijalni nastavak je takođe u pripremi, kao i na igranoj hit seriji „Zvezdani ratovi: Mandalorijanac“, čiji nastavak se trenutno snima pod nazivom „Knjiga Bobe Feta“.

Protagoniste serije „The Bad Batch“ čini mala grupa odmetnutnih klonova poznata kao Klon Jedinica 99, koja se na malom ekranu prvi put pojavila u sedmoj sezoni „Ratova Klonova.“ U pitanju su genetski modifikovani klonovi, koji se razlikuju od ostalih klonova stvorenih za rat po tome što imaju specijalne moći, a predvodi ih klon po imenu Hanter.

„The Bad Batch“ počinje podsećanjem na kraj „Ratova Klonova“ tokom kog Hanter i njegov elitni tim za razliku od drugih odreda klonova ignorišu naredbu da napadnu džedaje, čime praktično postaju odmetnici.

Prva epizoda traje 72 minuta i pojavljuje se nekoliko likova poznatih ljubiteljima sage „Ratovi Klonova.“ Zanimljivo je da svim protagonistima glas daje isti glumac Di Bredli Bejker, jer su svi klonovi iste osobe.

Seriju je producirao studuo Lucasfilm Animation, koji je pravio i serije „Zvezdani ratovi: Ratovi Klonova“ i „Zvezdani ratovi: Pobunjenici“, a deo je kompanije Dizni.

Za premijeru prve epizode na striming servisu Dizni+ odabran je 4. maj, dan popularan među fanovima franšize kao Dan Zvezdanih ratova (jer na engleskom čuveni pozdrav iz Zvezdanih ratova „neka sila bude s tobom“ zvuči slično kao „neka četvrti maj bude s tobom“).

Prva sezona će imati 16 epizoda.

Kompanije Dizni inače priprema još nekoliko serija i filmova u nadi da se saga o Zvezdanim ratovima nikada neće završiti.

Komentari

Vaš komentar